Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Угода між Адміністрацією Павлово-Посадського району Московської області Російської Федерації та Харківською районною державною адміністрацією Харківської області України про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво

Адміністрація Павлово-Посадського муніципального району Московської області Російської Федерації та Харківська районна державна адміністрація Харківської області України, (далі - Сторони),
беручи до уваги положення Договору про дружбу, співробітництво
і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 31 травня 1997 року,
а також Угоду між Урядом Московської області Російської Федерації і Харківською обласною державною адміністрацією України про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво від 21 березня 2002 року,
враховуючи взаємну зацікавленість у подальшому поглибленні, зміцненні та розширенні економічного, науково-технічного і культурного співробітництва,
керуючись принципами рівноправності та взаємної вигоди,
домовилися про таке:
Стаття 1
Сторони розвивають співробітництво у таких галузях:
промисловості, сільського господарства, транспорту і торгівлі;
науки, техніки, освіти та охорони здоров’я;
культури і мистецтв;
розвитку туризму і спорту;
екології та раціонального використання природних ресурсів.
Стаття 2
Сторони сприяють взаємному розвиткові торгівлі, виробничого, інвестиційного та інших видів економічного співробітництва.
Сторони створюють сприятливі умови для розвитку спільної діяльності суб'єктів господарювання, включаючи заохочення, підтримку і захист інвестицій та організацію нових робочих місць.
Сторони сприяють створенню спільних підприємств, акціонерних товариств, торгових домів та інших спільних структур, підтримують двостороннє співробітництво підприємств, у тому числі малого та середнього бізнесу.
Стаття 3
1       Сторони надають необхідне сприяння, у межах своїх повноважень, укладенню та реалізації прямих договорів (контрактів) між підприємствами та організаціями всіх форм власності, розташованими у Павлово-Посадському муніципальному районі Московської області Російської Федерації та Харківському районі Харківської області України, на поставку сировини, продовольства, продукції виробничо-технічного призначення, товарів народного споживання та надання послуг.
2.      Відповідальність за виконання зобов'язань, що випливають з договорів (контрактів), зазначених у пункті 1 цієї статті, несуть суб’єкти господарювання, які їх укладають.
Стаття 4
Сторони сприяють розвитку товарних ринків, створенню спільних підприємств з метою просування товарів, інвестицій та послуг на інші ринки товаровиробників Сторін, що укладають Угоду, та на паритетних умовах, сприяють створенню представництв суб’єктів господарювання  держав Сторін.
Сторони організують та сприяють проведенню виставок і ярмарок продукції підприємств Павлово-Посадського муніципального району Московської області Російської Федерації та Харківського району Харківської області України.
Стаття 5
Сторони здійснюють обмін інформацією про промислові та сільськогосподарські підприємства, а також про  потреби цих підприємств та населення у основних видах промислової продукції, товарах народного споживання та сільськогосподарської продукції, а також про перспективні інвестиційні проекти, які доцільно впровадити на території держав Сторін.
Сторони здійснюють обмін переліками основних видів послуг і експортної продукції, що виробляється підприємствами Павлово-Посадського муніципального району Московської області Російської Федерації та Харківського району Харківської області України, в інтересах підвищення ефективності торговельно-економічного співробітництва.
Сторони здійснюють обмін спеціалістами та організують стажування з метою вивчення досвіду Сторін щодо особливостей організації виробництва та умов зовнішньоекономічної діяльності.
Стаття 6
         Сторони сприяють встановленню та налагодженню зв’язків між підприємствами, науковими установами і організаціями, закладами охорони здоров’я і навчальними закладами розташованими на території Павлово-Посадського муніципального району Московської області Російської Федерації та Харківського району Харківської області України.
Стаття 7
Сторони сприяють обміну досвідом, результатами досліджень, публікаціями та інформацією науково-технічного та іншого характеру, беруть участь у проведенні спільних семінарів, симпозіумів та конференцій тощо.
Стаття 8
Сторони взаємодіють у галузі охорони здоров’я населення, включаючи питання організації виробництва екологічно чистих продуктів харчування і контролю за дотриманням установлених нормативів при їх поставці споживачам; сприяють розвиткові фармацевтичної бази для спільного вирішення завдань щодо медичного обслуговування населення.
Стаття 9
         Сторони сприяють співпраці і прямим контактам між театрами, музеями, творчими спілками, асоціаціями та фондами розташованими на території Павлово-Посадського муніципального району Московської області Російської Федерації та Харківського району Харківської області України, а також проведенню художніх виставок, гастролей колективів і солістів.
Стаття 10
Сторони сприяють організації відпочинку учнів та студентів навчальних закладів розташованих на території Павлово-Посадського муніципального району Московської області Російської Федерації та Харківського району Харківської області України.
Сторони всебічно сприяють розвиткові туризму.
Стаття 11
Сторони розвивають взаємне співробітництво у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання і відтворення природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки, сприяння розширенню сфери екологічно чистих виробництв.
Стаття 12
         З метою реалізації положень цієї Угоди Сторони можуть укладати окремі угоди щодо конкретних напрямків двостороннього співробітництва згідно з законодавством Російської Федерації та України.
Стаття 13
         Кожна з Сторін утримується від дій, які заподіюють шкоду іншій Стороні.
Стаття 14
         Сторони розробляють та узгоджують конкретні щорічні програми співробітництва відповідно до положень цієї Угоди.
Стаття 15
         Сторони проводять, по мірі необхідності, двосторонні консультації з питань виконання цієї Угоди та укладених на її основі інших угод, програм та проектів співробітництва.
Стаття 16
Сторони здійснюють обмін інформацією і досвідом роботи в галузях, зазначених у статті 1 цієї Угоди, а також з інших питань, що становлять для них взаємних інтерес.
Сторони завчасно інформують одна одну про зміни у національному законодавстві своїх держав, які можуть вплинути на реалізацію цієї Угоди.
Стаття 17
Сторони здійснюють співробітництво в рамках цієї Угоди відповідно до національного законодавства Російської Федерації та України та в межах компетенції, визначеної національним законодавством Російської Федерації та України.
Стаття 18
         Правовідносини, що виникатимуть у зв’язку з реалізацією положень цієї Угоди, регулюються нормами національного законодавства Російської Федерації та України.
Стаття 19
Зміни і доповнення до цієї Угоди вносяться за взаємною письмовою згодою Сторін та оформляються протоколами, які є її невід’ємною частиною.
Стаття 20
Розбіжності щодо тлумачення або застосування положень цієї Угоди вирішуються шляхом консультацій між Сторонами.
Стаття 21
Ця Угода укладається на невизначений строк.
Дія цієї Угоди припиняється через три місяці після отримання однією з Сторін письмового повідомлення іншої Сторони про її намір припинити дію цієї Угоди.
Припинення дії цієї Угоди не впливає на виконання Сторонами проектів та програм, узгоджених відповідно до положень цієї Угоди та не завершених на дату її припинення, якщо Сторони письмово не домовляться про інше.
Стаття 22
Ця Угода набирає чинності з дати підписання.
Вчинено в місті _____ “___” _______ року в двох примірниках, кожний російською та українською мовами, при цьому обидва тексти мають однакову силу.
 
За Адміністрацію Павлово-Посадського муніципального району Московської області
Російської Федерації
Перший заступник глави
муніципального району
Соковіков О.Б.
__________________
За Харківську районну
державну адміністрацію Харківської області України
Перший заступник голови
районної державної адміністрації
Терещенко В.С.
___________________