Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прес-реліз щодо 80-річчя Української державної академії залізничного транспорту

19 листопада 2010 року о 13:00 в Українській державній академії залізничного транспорту (пл. Фейєрбаха, 7) відбудеться урочисте засідання Вченої ради, присвячене 80-річчю від дня заснування академії.
На засідання запрошені керівники області і міста, Міністерства транспорту та зв’язку України, Укрзалізниці, викладачі, студенти та випускники академії.
Програма засідання включає привітання почесних гостей та вручення нагород викладачам і співробітникам академії.


Додаткова інформація:
За 80-річну історію свого функціонування Українська державна академія залізничного транспорту підготувала близько 70 тис. фахівців для залізничного транспорту, транспортного будівництва та інших галузей народного господарства. Понад 140 вихованців академії стали докторами наук. Серед випускників академії – міністри, заступники міністрів, начальники залізниць, керівники Укрзалізниці, підприємств, відомі вчені та державні діячі.
До складу УкрДАЗТ входять 7 факультетів: автоматики, телемеханіки та зв’язку; будівельний; гуманітарний; економіки транспорту; механічний; управління процесами перевезень; Краснолиманський заочний факультет. Навчальний процес здійснюється на 34 кафедрах кваліфікованим складом науково-педагогічних працівників, серед них 42 доктори наук та
291 кандидат, 5 лауреатів Державної премії, 27 академіків і членів-кореспондентів галузевих академій України і закордонних країн, понад
50 почесних залізничників.
Академія веде підготовку фахівців за 12 напрямами та
19 спеціальностями. В академії навчаються 11655 студентів, з них 5044 – на денному відділенні.
У 2010 році диплом бакалавра за денною формою навчання отримали 963 студенти, в тому числі 173 студенти (17,9%) з відзнакою, випущено
184 магістри, з них 97 мають дипломи з відзнакою.
Академія забезпечила працевлаштування понад 80% випускників бюджетної форми та 52% випускників контрактної форми навчання випуску 2010 року.
В академії успішно діють чотири спеціалізовані Вчені ради
із захисту кандидатських та докторських дисертацій.
На базі академії функціонує навчальний комплекс «Академія – технікуми», до складу якого входять 46 навчальних закладів фахової направленості І, ІІ та ІІІ рівнів акредитації майже з усіх регіонів України.


Головне управління освіти і науки,
705-03-04