Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фестиваль-конкурс весільних обрядів „Весілля в Малинівці”

25 вересня 2010 року в славнозвісній Малинівці, що на Чугуївщині, відбудеться традиційний фестиваль-конкурс весільних обрядів „Весілля в Малинівці”. Початок о 10-й годині.
Програма фестивалю дуже цікава й різноманітна. Цього року ви побачите те, чого раніше не бачили: поруч з українською традицією перед журі та глядачами постануть весільні обрядові дії представників національних меншин Слобожанщини.
Тільки тут люди будь-якого віку на один день можуть побратися і отримати справжнісіньке свідоцтво про одруження.
 

 Розпочнеться фестиваль-конкурс „Весілля в Малинівці” театралізованою замальовкою артистів Харківського драматичного театру ім. Т.Шевченка „Весільні клопоти”.
Отаман Григор’єв та його підручні із Запорізького театру „Запорізькі козаки” проведуть посвяту в малинівські женихи. Тож усі пересвідчаться, наскільки вправні сьогоднішні женихи. Чи можуть стріляти, чи батогом гілку посікти, чи ще чим здивувати громаду. Але на цьому дива не закінчаться.
Дуже радимо завітати в Гарбузяче містечко, де напевно ще живі й здорові родичі гарбузові. Сюди з усіх куточків Чугуївського району з’їдуться народні умільці людей подивитися й себе показати. Вони виставлять на продаж свої вироби, і кожен бажаючий зможе придбати річ, яка припала йому до вподоби.
У фестивальних програмах весільних обрядових дій візьмуть участь представники різних народів – росіяни, азербайджанці, грузини, греки, татари, поляки. Ви дізнаєтеся, чим відрізняються їх національні звичаї під час весілля від українських. Поважне журі визначить також рівень майстерності кожного колективу та обере найкращих для нагородження призами фестивалю.
Щоб гості не сумували, будуть проводитися веселі гарбузячі конкурси, бо головним у них буде великий яскравий гарбуз. Ось і визначимо, в кого найбільший та чудернацький гарбуз та скуштуємо найсмачнішої страви з цієї городини. Та зберуться на толоку чугуївські велетні й будуть змагатися, хто сильніший. Здогадалися, який тягар підніматимуть? Правильно, гарбузи!
Тещі й зяті, свекрухи й невістки теж покажуть, на що вони здатні і чи поважають та люблять одне одного.
Увечері відбудеться концерт учасників художньої самодіяльності Чугуївщини. А земля наша щедра на таланти. Достатньо сказати, що 4 колективи району носять почесне звання „народний”.
Перлиною фестивалю стане виступ всесвітньо відомого тенора, народного артиста України Володимира Гришка.
Дискотека для любителів танців теж передбачається незвичайна. На майданчику разом з вами кружлятимуть величезні ляльки на ходулях. А тих, хто й після цього не вмориться, запрошуємо в диско клуб до пізньої ночі.
Слід додати, що обов’язково буде фейерверк, якому радіють дорослі та малеча.
Завітайте до нас в Малинівку – не пошкодуєте!