Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформація про зміни до Програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу

На черговій сесії Харківської обласної ради, що відбулася 15.09.10 було розглянуто та затверджено нову редакцію обласної цільової Програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу. Основні завдання та показники обласної Програми відповідають завданням та показникам державної цільової програми, а також враховують зміни та доповнення міської програми, які прийняти сесіями Харківської міської ради у червні та серпні поточного року.

Нова Програма передбачає реалізацію 21-го завдання та 400 заходів, на які спрямовуються фінансові ресурси у розмірі більш ніж 12 млрд.грн.
Суттєво збільшено фінансування з державного бюджету (з 1,2 млрд.грн. до 5,6 млрд.грн.), а також бюджету міста (на 1454,7 млн.грн.). Скорочено фінансування за рахунок коштів інвесторів, що обумовлено коригуванням переліку об’єктів розміщення гостей та учасників чемпіонату.

Зміни відбулися у наступних розділах:
Спортивна інфраструктура:
- стадіон «Металіст» для забезпечення безпечних умов перебування та евакуації глядачів з головної арени міста, внесені відповідні зміни до проекту та титулу стадіону, відповідно до яких кошторисна вартість збільшилась та становить 762,63 млн.грн.;
- у зв’язку з фінансовою неспроможністю інвестора, з Програми було виключено учбово-тренувальну базу ФК «Харків», а також стадіон обласної організації «Динамо», а для задовільнення вимог УЄФА включено захід «Реконструкція та будівництво об’єктів лікувально-оздоровчого центру «Сонячний» Південної залізниці, яким передбачено створення у 2010-11 роках необхідної інфраструктури з футбольним полем та трибунами, а також готелю на 83 місця для розміщення команд-учасниць;
- передбачено створення трансферного тренувального центру на засадах кооперації можливостей стадіону «Олімпік» Харківського державного вищого училища фізкультури № 1 та споруд спортивно-оздоровчого призначення з об’єктами торгівлі та готелем ТОВ «Форс-С», будівництво яких відбувається за рахунок господаря ТОВ «Форс-С». Будівництво та реконструкція стадіону «Олімпік» планується за рахунок державного бюджету, відповідні пропозиції відправлені до КМУ.
Транспортна та дорожня інфраструктура:
- обсяг фінансування розвитку Міжнародного аеропорту «Харків (Основа)» збільшився на 360 млн.грн. та складає 1086,5 млн.грн. роботи здійснюються за рахунок державного бюджету та коштів інвестора, на даний час освоєно 278,94 млн.грн. бюджетних коштів. Програмою також передбачено проектування та будівництво диспетчерської вежі за рахунок держбюджету у розмірі 25 млн. грн.
- суттєві зміни внесені до завдання № 5 обласної Програми, яким передбачено збільшення обсягів фінансування доріг загального користування з 1,36 млрд.грн. до 2,89 млрд.грн. з них 2,3 млрд.грн. планується виділити на кільцеву дорогу навкруги м. Харкова.
Облаштування пункту пропуску через державний кордон України:
- КМУ включив до державної цільової Програми завдання, яке передбачає реконструкцію пропускного пункту «Гоптівка» з обсягом фінансування 21,0 млн.грн.
Інфраструктура з розміщення цільових груп УЄФА, гостей і вболівальників чемпіонату:
-для розміщення цільових груп УЄФА будуть задіяні 68 об’єктів (готелі та гуртожитки), з них 13 готелів з номерним фондом в 442 номери, що розташовані за межами міста і з якими вже підписані договори головним туроператором УЄФА з розміщення. Фінансове забезпечення розвитку готельного господарства здійснюється за рахунок господарів (інвесторів) та складає 1861,63 млн.грн., збільшено фінансування з держбюджету завдання з реконструкції та ремонту гуртожитків вищих учбових закладів на 30 млн.грн. та складає
102,2 млн.грн.

Забезпечення громадського порядку та безпеки учасників здійснюється у відповідності з галузевими Програмами Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України.

В Програмі також знайшли віддзеркалення завдання зі створення сучасних систем надання допомоги при виникненні надзвичайних ситуацій, а також по забезпеченню надання необхідних медичних послуг належної якості.

Відкориговані завдання з будівництва, реконструкції та ремонту ліній електропередач. Загальний обсяг фінансування склав 384, 68 млн.грн.

Реалізація інших завдань Програми буде здійснюватись у відповідності з показниками державної цільової програми, а також пропозицій обласних галузевих управлінь та відділів. Фінансування буде забезпечуватись як за рахунок державного, так і за рахунок місцевих бюджетів.

За ходом виконання кожного завдання визначені відповідальні галузеві управління обласної держадміністрації, обласні експерти, які несуть персональну відповідальність за своєчасне і повне їх виконання.