Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Український державний науково-дослідний вуглехімічний інститут відзначає свій 80-річний ювілей

06.07.2010 р. відзначає свій 80-річний ювілей Український державний науково-дослідний вуглехімічний інститут (УХІН).

УХІН є головною науково-технічною організацією в галузі коксохімічного виробництва, що спеціалізується на процесах хіміко-технологічної переробки вугілля.

Інститут внесено до Переліку підприємств, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави.  
Сучасна експериментальна база, висококваліфіковані наукові та інженерні кадри сприяють здійсненню інститутом комплексу науково-дослідних робіт в галузі коксохімічного виробництва, вуглевидобування та переробки вугілля, охорони довкілля від шкідливого впливу промислових підприємств.

За роки своєї діяльності інститут вніс значний вклад у становлення коксохімічної промисловості і забезпечення її високого технічного рівня. У проектах всіх коксохімічних заводів, що діють в Україні, використовувались розробки інституту. 

Значний вплив дослідження інституту мають і на розвиток вугільної промисловості України. За рекомендаціями УХІНу здійснено будівництво чималої кількості шахт, які видобувають вугілля для коксування. 

Інститутом створено унікальний банк даних щодо властивостей вугілля більшості світових родовищ та технічних розробок у галузі переробки вугілля і використання отриманих при цьому продуктів у металургії, хімічній, фармацевтичній промисловості, машинобудуванні, сільському господарстві, будівництві, тощо.

Вагомий науково-технічний внесок робить УХІН і для Харківського регіону. Рекомендації інституту щодо підбору вугільної сировинної бази сприяють поліпшення екології області.

Інститут є успішно працюючим, не має боргів перед працівниками по заробітній платі та перед бюджетом.

Урочисте святкування відбудеться 06.07.2010 р. о 12.00 в приміщенні інституту за адресою м. Харків, вул. Весніна 7.
Працівники інституту отримають нагороди державного та регіонального рівня.
В святкуванні візьмуть участь представники Міністерства промислової політики України, Харківської облдержадміністрації, облради тощо.