Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформація до прес-конференції заступника голови ХОДА Алексейчука В.В.

Для виконання прогнозованих площ посіву озимих культур восени поточного року сільськогосподарським підприємствам Харківської області необхідно мати 88,8 тис. тонн репродукційного насіння. По інформації з районних управлінь агропромислового розвитку прогнозується мати власного насіння 74,6 тис. тонн, що складає 84% до потреби. З цієї кількості насіння вже маємо 9,8 тис. тонн залишків минулого року, а решту передбачається отримати з нового урожаю - 64,8 тис. тонн.

Розрахунки показують, що низький відсоток забезпеченості в насінні озимих культур відзначається в Нововодолазькому - 20% , Коломацькому - 22%, Чугуївському - 33%, Дергачівському - 41%, Банківському - 47% районах області, саме в тих районах, які найбільш постраждали цього року від несприятливих кліматичних умов перезимівлі озимих культур (тривала крижана кірка, відсутність снігового покрову, низька температура повітря).

Недостатня кількість насіння буде компенсована за рахунок закупівлі в першу чергу в насінницьких господарствах області - 6,3 тис. тонн, в господарствах, які мають його надлишок - 1,9 тис. тонн, а також в «Держрезервнасінфонді» України - 5,1 тис. тонн (згідно вже поданих заяв, і ця робота подовжується) і в суміжних областях країни -5,5 тис. тонн).