Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформація про події, що трапилися за добу станом на 07:00 30 березня 2015 року

1.Пожежі в населених пунктах. Всього - 18, по місту - 6, по області - 12, загиблих - нема. 30.03 о 03.28 сталась пожежа на ПРАТ «Іванчуківський ХПП» (хлібо- приймальний пункт), розташований за адресою: Ізюмський район, с. Іванчуківка, вул. Привокзальна 11. Загоряння сталось у маслопресувальному цеху. Горів облицювальний матеріал, устаткування та сировина на площі 350 кв. метрів. На місці пожежі працювало 5 відділень рятувальників. О 05.30 пожежу було локалізовано, о 06.45 ліквідовано. Загиблих та постраждалих нема. Ймовірна причина пожежі - порушення технологічного процесу у жаровнях. Причина пожежі та збитки встановлюються.
Лісові пожежі - 2 (хвойні низові).- 28.03, Куп’янський лісгосп, Сеньківське лісництво, 12.20 - 14.50, площа 1 га;
- 28.03, Балаклійський лісгосп, Андрєєвське лісництво, 15.40 - 17.00. площа 0,3 га. Загальна площа знищених вогнем насаджень - 1,3 га.
2. ДТП. Всього - 14, травмовано - 6, загиблих - нема.
3. Аварії на системах життєзабезпечення населення. Протягом доби 29 березня внаслідок несприятливих погодних умов (сильний вітер) на території Харківської області мали місце тимчасові випадки повного, або часткового (окремі будівлі, вулиці, квартали, котельні) знеструмлення населених пунктів. Повністю були знеструмлені два населених пункти Красноградського району (Копанки, Кобзевка).
Випадки часткового знеструмлення спостерігались у Барвенківському, Великобурлуцькому, Красноградському, Лозівському (Лозова, Краснопавлівка), Нововодолазькому (Комінтерн, Просяне), Первомайському, Сахновщанському і Харківському (Мерефа, Люботин, Хорошево) районах.
Станом на ранок 30 березня найбільшої шкоди стихія завдала на території Близнюківського району (вітром повалено кілька десятків опор ліній електропередач і знеструмлене 12 населених пунктів). Випадки часткового знеструмлення мають місце практично у всіх районах області, але найбільше у Харківському, Зміївському Дергачівському і Валківському районах.
4. Міжміський автотранспорт та міський транспорт (автобуси, тролейбуси, трамваї, метрополітен) працював на маршрутах згідно з графіком без аварій, за винятком: Зранку 30.03 (станом на 07.00) внаслідок несприятливих погодних умов (обледеніння електромереж) не вийшли на маршрути 100 % тролейбусів і 50% трамваїв. Проїзд на дорогах міста та області забезпечено. Рух залізничного транспорту на ділянках області здійснювався за розкладом. Аеропорт «Харків» працював згідно з графіком, без аварій.
5. Боєприпаси часів ВВВ. Знаходяться на контролі 22 заявки. За минулу добу роботи щодо знешкодження вибухонебезпечних предметів не проводились.

Начальник відділу забезпечення роботи запасного пункту управління начальника цивільного захисту (ЦО) Харківської області, зв’язку, оповіщення та комп’ютерного забезпечення А. Віловський