Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформація про події, що трапилися за добу станом на 07:00 23 лютого 2015 року

1. Пожежі в населених пунктах. Всього - 9, по місту - 3, по області - 6, загинула 1 людина: Чугуївський район, с. Петрівське о 15.47 22.02. сталась пожежа в приватному домоволодінні. В будинку горів матрац (потушено до прибуття рятувальників). Загинула від отруєння чадним газом власниця будинку - жінка 1935 р/н.
2. ДТП. Всього - 39, травмовано - 3, загиблих - нема.
3. Надзвичайних ситуацій – 1: о 13.10 22.02 стався вибух невідомого вибухового пристрою за адресою: м. Харків, пр. Маршала Жукова 2, поблизу КП «Харківський палац спорту». За попередньою інформацією, вибухівка була заздалегідь закладена біля узбіччя дороги, по якій рухалась колона учасників патріотичного мітингу.
На місце події було спрямовано понад 10 карет швидкої допомоги, групи працівників МВС, СБУ, прокуратури і вибухо - технічної служби області.
Внаслідок вибуху загинуло дві людини: 37- річний старший оперуповноважений Первомайського РВ МВС України у Харківській області.
- Толмачов Ігор Олександрович, 47 років - учасник мітингу.
Внаслідок вибуху отримали травми різного ступеня важкості і доправлені до різних лікарень м. Харкова 8 осіб. Самостійно звернулись до медичного закладу та госпіталізовано 2 особи.
Правоохоронні органи проводять розслідування. Подія кваліфікована як теракт.
4 .Міжміський автотранспорт та міський транспорт (автобуси, тролейбуси, трамваї, метрополітен) працював на маршрутах згідно з графіком без аварій. З 13.20 до 22.02 був зупинений рух тролейбусів маршруту №1 в зв’язку з проведенням слідчих дій на проїзній частині вулиці поблизу Палацу спорту, де стався терористичний акт.
Проїзд на дорогах міста та області забезпечено. Рух залізничного транспорту на ділянках області здійснювався за розкладом. Аеропорт «Харків» працював згідно з графіком, без аварій.
4. Звернулись по допомогу до лікувальних закладів внаслідок переохолодження: за добу/всього - 0/217; госпіталізовано за добу/всього - 0/199.
5. Боєприпаси часів ВВВ. Знаходяться на контролі 2 заявки. За минулу добу роботи щодо знешкодження вибухонебезпечних предметів не проводились.

Начальник відділу забезпечення роботи запасного пункту управління начальника цивільного захисту (ЦО) Харківської області, зв’язку, оповіщення та комп’ютерного забезпечення А.Віловський