Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ щодо проведення аварійно-відновлювальних робіт та забезпечення життєдіяльності населення у містах Донецької та Луганської областей

На сьогоднішній день основні зусилля Державної служби України з надзвичайних ситуацій, місцевих органів влади та оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Донецькій та Луганській областях направлені на організацію та здійснення заходів щодо надання допомоги населенню, а також евакуації людей з окремих населених пунктів області.
Так, вчора, 30 січня, Донецькою обласною державною адміністрацією та рятувальниками ДСНС з міста Дебальцево було вивезено 310 людей. 250 - до міста Святогірськ та 60 людей - до міста Артемівськ. Для цього були задіяні 6 автобусів. З міста Авдіїївка трьома автобусами було перевезено 60 людей до міста Святогірськ.
Загалом, за останні три дні (з 28 по 30 січня) з міст Авдіївка, Дебальцеве, Світлодарськ перевезено 956 людей, з них 161 дитина.
Також, із міста Щастя Луганської області рятувальниками вчора було вивезено 28 дітей до Сєвєродонецька, яких розмістили у школі-інтернаті. Дітей забезпечено всіма умовами для проживання та навчання. Із селища Троїцього Попаснянського району області були вивезені 62 особи (у тому числі 10 дітей). Люди були вивезені до селища Лисичанський Попаснянського району.
За рішенням регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки, підрозділами держслужби з надзвичайних ситуацій, на залізничних вокзалах в містах Слов’янськ та Костянтинівка розгорнуто транзитні пункти пропуску громадян, які будуть використовуватись не лише як пункти переміщення, а як центри психологічної, медичної допомоги, а також вирішення соціально-побутових питань внутрішньо переміщених осіб. З кожною людиною окремо буде вирішуватись питання куди її вивозити і які нагальні потреби необхідно вирішувати.

Проведення відновлювальних робіт

Донецька область

На даний час, в містах Авдіївка та Дебальцеве відсутнє централізоване водо-, електро- та теплопостачання, а також частково централізоване газопостачання в місті Авдіївка.
Протягом минулої доби проведення аварійно-відновлювальних робіт в цих містах було неможливим через постійні обстріли з боку терористів.
Разом тим, як тільки буде можливість, у повній готовності до проведення аварійно-відновних робіт знаходяться 19 бригад комунальних служб, а також 70 чоловік особового складу та 20 одиниць техніки від Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Для допомоги людям, силами рятувальників та місцевої влади організовано щоденну доставку вантажів гуманітарної допомоги до населених пунктів Авдіївка і Дебальцеве.
30 січня мешканцям Дебальцево рятувальниками було доставлено 6 тонн питної води. У місті проводилась роздача продуктів харчування, зокрема, було роздано близько 4,5 тисяч буханок хлібу, а також теплі речі. Організовано підвіз технічної води у кількості 2,5 тонн до мікрорайону «Східний» та міської лікарні.
До проведення аварійно-рятувальних робіт та заходів з доставки обладнання та майна в міста Дебальцеве, Авдіївка, Світлодарськ, Міронівський було залучено 85 чол. особового складу та 15 од. техніки, у тому числі від ДСНС 56 чол. особового складу та 12 од. техніки.

Щодо ситуації в місті Маріуполь

У мікрорайоні «Східний» поновлено централізоване електро- водо- газо- та теплопостачання. Продовжуються роботи з підключення до газопостачання окремих приватних будинків приміських селищ Приморське та Виноградне.
Подовжується робота пункту зустрічі та обігріву населення, яке постраждало внаслідок обстрілу терористів. До роботи задіяні волонтери. На цей час вже звернулося 3925 осіб, які отримали гарячий чай, їжу, ковдри, теплі речи, плівку, скло та фанеру для відновлення пошкоджених вікон.
Також, до міста протягом доби було доставлено 18 вантажівок гуманітарної допомоги з міст Одеса, Миколаїв, Харків, Полтава, Херсон, Запоріжжя, Луцьк, Кривий Ріг. Серед вантажу – продукти харчування, теплі речі, будівельні матеріали – шифер, скло, руберойд, цемент, цегла, дерев‘яні дошки.

Луганська область

У Луганській області протягом минулої доби були проведені невідкладні відновлювальні роботи.
Відновлене газопостачання міста Попасної, селища Кримського (Попаснянського району), селища Макарове (Станично-Луганського району) та електропостачання міста Попасної.

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ ЛУГАНСЬКОЇ ТА ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТЕЙ!

Якщо Ви бажаєте виїхати із небезпечної зони, звертайтесь до місцевих органів влади, або координуйте свої дії з Державною службою України з надзвичайних ситуацій за телефоном 101 або (044) 247-30-02, а також з регіональними комісіями з техногенно-екологічної безпеки у Луганській області - (0645) 71-43-71 та у Донецькій області - (0629) 51-59-01.

ВСІ ТЕЛЕФОНИ ПРАЦЮЮТЬ У ЦІЛОДОБОВОМУ РЕЖИМІ!

Прес-служба ДСНС України