Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Переможці обласного конкурсу ім. О.С. Масельського на кращий літературний твір

У номінаціях «Проза», «Поезія», «Публіцистика» та «Драматургія» за І місце винагорода склала 5 тис.грн., за ІІ місце – 3 тис.грн., за ІІІ місце – 2 тис.грн. У номінаціях «Учнівська молодь» та «Майстер слова» переможців відзначено цінними призами.

Лауреати та дипломанти :

В номінації „Поезія”:
Диплом лауреата I ступеня отримує Скриннікова Ірина Анатоліївна за свою поетичну збірку. Вона працює викладачем гітари та баяну, втілює творчу мрію про створення оркестру народних інструментів у Новій Водолазі.

Автор поетичної збірки «Навзаєм» Ринкевич Світлана Юріївна посіла друге місце та нагороджується дипломом лауреата II ступеня. Вона – дипломант обласних літературних оглядів-конкурсів „Молода Слобожанщина”. Працює інженером-проектувальником.

Дипломом лауреата III ступеня нагороджується Конопля Олександр Вікторович. Він посів третє місце за свої надіслані для участі в конкурсі твори. Працює інженером на заводі „Турбоатом”.

Дипломантами у цій номінації стали:

Воробйова Ольга Олександрівна за поетичну збірку. Ольга Олександрівна навчається на філологічному факультеті Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, а також займається в літературній студії „Зав’язь”  та  Малій Олександр Григорович за добірку віршів. Він працював в органах внутрішніх справ, займався підприємницькою діяльністю, був завідувачем Ізюмським сільським клубом.

В номінації „Проза”:

Перше місце та диплом лауреата I ступеня отримує Воробйова
Ольга Олександрівна за надану повість „Станция Харьков”. Слід зазначити, що вона є лауреатом багатьох літературних конкурсів.

Автор збірки оповідань «Рояль для табуретки» Васильєва Наталія Юріївна нагороджується дипломом лауреата II ступеня. Наталія Юріївна працює бібліотекарем, учасник літературної студії „Зав’язь”.

Дипломом лауреата III ступеня нагороджується Чернуха (Борщова) Аліна Олександрівна. Вона посіла третє місце за уривок з роману «Соломія+Софія=Слава». Працює в редакції газети національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого. Аліна є керівником літературної студії „Пластилін - зліпи з себе митця!”.
Дипломами у цій номінації відзначено:

Тетяну Троїцьку (Старостенко Тетяна Миколаївна) за уривок з роману-сповіді „АКВАМАРИН ДЛЯ ВОДОЛЕЇ”. Тетяна Миколаївна – журналіст, літератор, викладач англійської мови, кандидат філологічних наук,  а також  Тарасову Ольгу Олександрівну за уривок з повісті „Корделяс Сидора Гаха”. Ольга Олександрівна з дитинства пише вірші. Зараз до віршів додалося написання прози, драматургії та поетичні переклади. Вона авторка трьох книг, має багато публікацій, лауреат літературних конкурсів.

Подякою журі вирішило відзначити Реуцького Олексія Сергійовича за оповідання „Пересмешница-сойка”, „Сокол бьет не без промаха”, „Гнездо в фонаре” та інші, які з великою любов’ю написані автором про братів наших менших.

В номінації „Публіцистика”:

Дипломом I ступеня нагороджується Краснящих Андрій Петрович за нариси „Писатели в Харькове”. Андрій Петрович – кандидат філологічних наук, доцент кафедри історії зарубіжної літератури і класичної філології, співзасновник і співредактор Харківського літературного журналу „Союз писателей”.

Малій Олександр Григорович нагороджується дипломом лауреата II ступеня за нарис «Три дні у Харкові». Олександр Григорович – неодноразовий учасник та переможець нашого літературного конкурсу.

Диплом лауреата III ступеня отримує Шварц Станіслав Вікторович за надані замальовки про наше рідне місто Харків „Городок наш ничого, населенье таково...”. Станіслав Вікторович досліджує історію нашого міста і викладає результати своїх пошуків у яскравій публістиці.

Дипломами у цій номінації нагороджуються:

Тарасенко Вадим Степанович за цикл нарисів «Вчені та винахідники з Дворічанського краю: „Сенатор із Новомлинська”, „Винахід конструктора Прибилого”, „Трагічна доля вченого” і „Таланти Олександра Плевака”; Вадим Степанович працює вчителем історії та географії, у своїх книгах досліджує історію рідного краю, а також
Приймак Олександр Іванович за нарис-спогад про Олександра Степановича Масельського «Із тих, кого не забувають». Депутат Харківської обласної ради першого демократичного скликання. Автор публікацій, книг, пісень, лауреат нашого конкурсу.

В номінації „Драматургія”:

Дипломом лауреата II ступеня нагороджується Тарасова Ольга Олександрівна за п’єсу „Новый год в сентябре”. Ольга Олександрівна лауреат низки всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Дипломи лауреатів I та III ступенів у даній номінації цього року не присуджувались.

Дипломами у цій номінації нагороджуються:

Бержанська (Фенченко) Людмила Леонідівна за п’єсу «Поверни моє життя». Всебічно обдарована особистість, пише вірші, прозу та п’єси, захоплюється малюванням та фотографією та Гаврашенко Татьяна Вікторівна за надану п’єсу „Не суди”. Тетяна Вікторівна – журналіст, публіцист, авторка кількох поетичних збірок.

У номінації „Майстер слова”:

Цінними подарунками журі відмітило цього року твори трьох конкурсантів:

Тимченко Антоніна Олександрівна посіла перше місце. За абетку для дітей та добірку поезії вона нагороджується цінним подарунком. Антоніна Олександрівна – кандидат філологічних наук, працює викладачем кафедри українознавства та латинської мови Національного фармацевтичного університету. Вона – авторка збірок ліричної поезії та кількох книг для дітей.

Цінний подарунок також отримує Возіянов Микола Кирилович за надані прозові етюди пам’яті «Повне затемнення сонця». Микола Кирилович є автором 20 книжок для дорослих та понад 40 книжечок для дітей.

Кращими творами публіцистичного спрямування журі визнало нариси „Ігрігал на морському піску”, „Записка від жайворонка”, „Мікрофон для чорнобривця”, що надала для участі в конкурсі Мироненко Ірина Дмитрівна. Вона працює редактором Харківського обласного державного радіо, є автором чисельних есе, літературних рецензій, а також 5 збірок віршів.

У номінації „Учнівська молодь”:

Дадика Анна Феліксівна нагороджується дипломом та цінним подарунком за збірку поезій „Світло”. Навчається у 11 класі Харківської середньої спеціалізованої школи № 2 з поглибленим вивченням іноземних мов.

За добірку поезій журі вирішило відзначити подякою Тиху Ксенію Миколаївну. Вона навчається у 8 класі спеціалізованої економіко-правової школи Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія», пише вірші з 8 років, малює до них ілюстрації.

За надані есе дипломом та цінним подарунком нагороджується Кононова Валерія Віталіївна. Вона навчається у Харківській спеціалізованій школі № 134 з поглибленим вивченням німецької мови.

Відзначено подякою Тарасенко Любов Вадимівну за збірку казок „Лісовий супермен”.

Подяками у цій номінації відзначено ще трьох учасників:

Сестер Марію та Любов Тарасенко за нариси про земляків – героїв праці та героїв Радянського союзу. Дівчата навчаються у Петропавловській школі Куп′янського району. Обидві захоплюються читанням, музикою і співом, малюванням та рукоділлям, пишуть віршовані та прозові твори.

Солдатенка Богдана Андрійовича за нариси „Невідома поезія”. Богдан є активним учасником багатьох творчих конкурсів Харківщини, досліджує історію та сьогодення Слобідської України.

Окрему відзнаку „Дзвони Чорнобиля” отримує Тарасенко Ольга Олександрівна за оповідання „Сонечка” та надіслані поезії.

Журі вирішило відмітити подяками ще двох конкурсантів, що розповіли про цю трагічну подію. Це: Болотов Валерій Григорович за добірку поезій, харківський поет, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, а також Омельченко Василь Михайлович за нарис „Эхо невидимой войны”. Член спілки письменників України, автор понад 30 книг.

Відзнакою „Відкриття року” журі вирішило нагородити Дадику Анну Феліксівну за написані нею вірші.

Відзнакою „Постать” нагороджується Тарасенко Вадим Степанович за цикл нарисів «Вчені та винахідники з Дворічанського краю: „Сенатор із Новомлинська”, „Винахід конструктора Прибилого”, „Трагічна доля вченого”, „Таланти Олександра Плевака”.