Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ між Харківською обласною державною адміністрацією та Американською торгівельною Палатою в Україні

Харківська обласна державна адміністрація та Американська торгівельна палата в Україні (далі – Сторони), домовились про наступне:

Стаття 1. Мета
1.1. Метою підписання цього Меморандуму є об’єднання зусиль, спрямованих на покращення інвестиційного клімату і формування позитивного міжнародного інвестиційного іміджу Харківської області та України загалом.

Стаття 2. Принципи співпраці
2.1. З метою досягнення цілей цього Меморандуму Сторони домовляються про взаємовигідне та довгострокове співробітництво, а саме:
• обмін інформацією з питань сприяння залученню інвестицій в економіку Харківської області та інших питань, які становлять для Сторін спільну зацікавленість;
• обмін досвідом та матеріалами щодо залучення інвестицій, створення сприятливого інвестиційного середовища;
• підготовка і проведення спеціальних заходів, зокрема ділових зустрічей, семінарів, конференцій, круглих столів, форумів, а саме щорічного Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!»;
• інші види співпраці за взаємною згодою Сторін.

Стаття 3. Відповідальність сторін
3.1. Цей Меморандум не є претензійним документом, не може розглядатися в судах та не тягне за собою будь-якої відповідальності Сторін з будь-яких причин. Виконання Меморандуму базується на добрій волі Сторін, які його підписали. Всі суперечності між Сторонами з питань, які виникають з цієї угоди, підлягають вирішенню шляхом переговорів між Сторонами.

Стаття 4. Заключні положення
4.1. За взаємною згодою Сторін до цього Меморандуму можуть вноситися зміни та доповнення, які оформлюються Сторонами окремими додатками, що складатимуть його невід’ємну частину. Зміни та доповнення набувають чинності з дати їх затвердження відповідними керівними органами Сторін.
4.2. Зміни та доповнення до цього Меморандуму мають юридичну силу за умови викладення у письмовій формі, підписання уповноваженими представниками Сторін, скріплення печатками Сторін на підставі попереднього узгодження їх умов.
4.3. Цей Меморандум набуває чинності у день підписання і діє протягом 3 (трьох) років з можливістю його продовження на аналогічний період за взаємною згодою Сторін.
4.4. Дія цього Меморандуму припиняється за взаємною згодою Сторін шляхом підписання відповідної угоди або за бажанням однією зі Сторін за умови направлення іншим Сторонам попереднього письмового повідомлення про припинення дії цього Меморандуму в односторонньому порядку не пізніше, ніж за 30 календарних днів до дати припинення дії Меморандуму.
4.5. Вчинено 05 вересня 2014 року в місті Харкові у письмовій формі, у двох оригінальних примірниках кожен українською та англійською мовами, що мають однакову юридичну силу, по одному для кожної із Сторін.

За Харківську обласну державну адміністрацію -  І.М.БАЛУТА, голова обласної державної адміністрації

За Американську торгівельну палату в Україні  - Бернард Кейсі, президент