Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ПРЕС-РЕЛІЗ щодо проведення колективних виїздів вищих навчальних закладів до районів Харківської області

9 квітня 2010 року за ініціативи Головного управління освіти і науки обласної державної адміністрації спільно з Радою ректорів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Харківського регіону відбулися колективні виїзди вищих навчальних закладів до міст Куп’янська, Первомайського, Лозової та Ізюма Харківської області в рамках місячника "Вища школа Харківщини – сільському абітурієнту" з метою надання допомоги випускникам шкіл Куп’янського, Первомайського, Лозівського та Ізюмського районів Харківської області в обранні майбутньої професії.
 

У виїздах взяли участь представники Головного управління освіти і науки, ректори (проректори), відповідальні секретарі приймальних комісій вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації різних напрямків підготовки: технічних, медичних, аграрних, творчих, педагогічних, транспортних; вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (технікумів та коледжів), а також професійно-технічних навчальних закладів.
 

У місцях проведення зустрічей були розміщені консультаційні пункти закладів освіти для проведення профорієнтаційної роботи з абітурієнтами – випускниками загальноосвітніх навчальних закладів та їх батьками.
 

Представники адміністрацій закладів освіти ознайомили майбутніх абітурієнтів з Правилами прийому до вищих навчальних закладів, напрямами /спеціальностями/ підготовки, пільгами при вступі для деяких категорій абітурієнтів (сиріт, інвалідів, осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, та інших), особливими умовами вступу для обдарованої молоді, працевлаштуванням випускників, забезпеченням житлом іногородніх студентів тощо.
 

Майбутнім абітурієнтам були вручені комплекти інформаційно-довідкових матеріалів про заклади освіти (рекламні проспекти, буклети, плакати тощо).
 

Загалом, у районах відбулися зустрічі з 2000 школярів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, а також їх батьками та вчителями для ознайомлення з різноманітною інформацією про навчання у вищих навчальних закладах Харківської області. Проведення зазначених зустрічей допоможе майбутнім абітурієнтам правильно обрати навчальний заклад та отримати спеціальність та професію за бажанням.

Головне управління освіти і науки