Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прес-реліз виставки живопису Юрія Ваткіна "Час та вічність"

12 квітня 2010 року о 16 годині у виставковій залі Харківського художнього музею відкривається виставка творів Юрія Ваткіна. Музей знайомить глядача з новим ім’ям на Харківському живописному небосхилі. В експозиції представлено роботи, виконані менш ніж за рік творчої праці, які розкривають його як обдарованого споглядача краси, передусім природної.

Народився Юрій Анатолійович Ваткін в 1975 році в Дніпропетровську. В 14 років доля зводить його з харківським графіком і чудовим педагогом Олександром Миколайовичем Брагіним, у якого Юрій бере приватні уроки. А через 2 роки Ваткін вступив до Харківського художньо-промислового інституту, де провчився 3 роки. Займався бізнесом, а мистецтво покинув. Лише випадкова зустріч учня й учителя – Ваткіна й Брагіна – на початку 2009 року стала поштовхом до живопису.

Мистецтво Юрія Ваткіна – це індивідуальний пошук вічних витоків краси й гармонії. Його пейзажі – це не тільки картини пор року, але й переважно образи, що відповідають його уявленням про життя й людину, природу й світ.

Сьогодні шукання Ваткіна наповнені напруженої й щасливої праці, що є не чим іншим як мандрівкою у пошуках тієї бездоганної духовної гармонії, у якій полягає зміст його художнього шляху.