Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформація про XXІІ Міжнародну агропромислову виставку «АГРО 2010»

Щороку виставка “АГРО” збирає від 2-х до 2,5 тисяч вітчизняних та більше 200 іноземних компаній із 20-25 країн світу. Тенденція до зростання кількості експонентів виставки в останні роки дещо змінилася, причиною чого стала світова економічна та фінансова криза. Та попри все “АГРО”, на відмінність від багатьох інших аграрних виставок, в тому числі й іноземних, навіть за кризових умов зберегла традиційний рівень загальної чисельності. Цього року у виставці візьмуть участь біля 200 іноземних компаній з різних країн світу: Росії, Білорусії, Польщі, Італії, Австрії, Литви, Китаю, Данії, Німеччини, Іспанії, Ізраїлю, Фінляндії, Великобританії, Чехії, Голландії, Бразилії, Ірану, Молдови та інших.
Вже сьогодні підтвердили участь у роботі “АГРО 2010” іноземні делегації на чолі з керівниками аграрних відомств Російської Федерації, Республіки Білорусь, Грузії, Литовської Республіки, Німеччини, Республіки Польща, Китайської Народної Республіки та Республіки Малі.
Протягом п’яти днів учасників та гостей виставки чекає насичена ділова програма, завдяки чому “АГРО 2010” перетвориться в справжній грандіозний бізнес – форум. Українськими та іноземними міністерствами, держкомітетами, посольствами, компаніями заплановане проведення біля 100 конференцій, семінарів, нарад, “круглих столів” із різноманітних питань розвитку агропромислового комплексу. Зокрема, програмою виставкових заходів передбачено проведення представницького міжнародного форуму з питань розвитку оптових ринків, Міжнародного аграрно-інвестиційного форуму «Аграрний сектор економіки України – об’єкт для інвестування», на якому будуть розглянуті можливості та привабливість аграрного сектору економіки України для потужних іноземних інвестицій тощо.
В одному із павільйонів виставки на площі біля 1000 кв. м будуть представлені експозиції регіонів України. Традиційно це одне з найбільш цікавих для гостей виставки місць відвідувань, де можна буде ознайомитися з максимально можливою кількістю брендової продукції кращих підприємств аграрного сектору та національним колоритом регіонів, взяти участь у дегустації кращих зразків продукції харчової промисловості.
Представники ділових кіл на цих площадках, як і по всій виставці, зможуть поспілкуватися з безпосередніми виробниками тієї чи іншої продукції, укласти договори про наміри, співпрацю, поставки і т. ін.
Окремий павільйон відводиться під тематичні експозиції з питань розвитку аграрної науки та освіти, забезпечення їх тісного зв’язку із сільськогосподарським виробництвом. Тут буде проведено виставку інноваційних проектів, відповідний форум та інші пов’язані із цим заходи.
Крім того, учасники та гості виставки зможуть ознайомитися з ІХ Спеціалізованою виставкою сільськогосподарських тварин, ветеринарії та товарів для тваринництва “Animal’EX 2010”; III Спеціалізованою виставкою відновлювальних джерел енергії та виробництва біопалива “Біопаливо 2010”; III Спеціалізованою виставкою “Сільськогосподарська техніка і обладнання для запровадження ефективної системи охорони та раціонального використання земель сільськогосподарського призначення, впровадження новітніх агротехнологій”; ІV Спеціалізованою виставкою рибного господарства та рибальства “FISHEXPO 2010”; VІI Національною виставкою конярства та кінного спорту “ЕквіСвіт 2010”; спеціалізованою експозицією “Нова сільськогосподарська техніка виробництва підприємств сфери діяльності Міністерства промислової політики України”.
В рамках виставки відбуватиметься ярмаркова торгівля, заплановані заходи потужної культурної програми, в тому числі ХІХ Міжнародний фестиваль “Музичні барви України”, показові виступи спортсменів-кіннотників, концертні програми студентських творчих колективів аграрних вузів та інші.
Історія Міжнародної агропромислової виставки “АГРО” розпочинається у 1988 році, коли вперше на Київському іподромі відбулася Всеукраїнська сільськогосподарська виставка. Вона була виключно тваринницькою, і участь у ній брали лише кілька десятків підприємств.
З кожним роком виставка “АГРО” набувала все більшої популярності, а починаючи з ХI-ї вона офіційно здобула статус міжнародної.
Під час проведення XXІІ Міжнародної агропромислової виставки “АГРО 2010” планується використання біля 4-х тис. кв. м критих виставкових площ та близько 18 тис. кв. м відкритих виставкових майданчиків, на яких розташують свої експозиції біля 2500 підприємств.