Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прес-реліз про участь ансамблю бандуристок "Конвалія" Українського культурного центру"Юність"у ХІХ Всеукраїнському фестивалі кобзарського мистецтва імені М. Лисенка "Дзвени, бандуро"

20-23 травня в м. Ялта відбувся ХІХ Всеукраїнський фестиваль кобзарського мистецтва імені М. Лисенка "Дзвени, бандуро", який традиційно проводиться за ініціативою Міністерства культури і мистецтв Автономної республіки Крим, Кримської республіканської установи "Науково-методичний центр культури, мистецтва та народної творчості", Управління культури Ялтинського міського виконавчого комітету, фонду "Нові імена".

У фестивалі взяли участь більше двадцяти ансамблів бандуристів із різних регіонів України, які презентували різноманітний та цікавий репертуар, продемонстрували професійний рівень виконання.

Ансамбль бандуристок "Конвалія" Українського культурного центру "Юність", яким керує Наталія Роман виявився найкращим, отримав диплом і був запрошений у якості почесних гостей на ювілейний, двадцятий фестиваль, який відбудеться у травні наступного року.
У межах фестивалю бандуристки-харків’янки також виступали в МДЦ "Артек", Римо-католицькому костьолі, взяли участь у науково-практичній конференції "Розвиток сучасного бандурного мистецтва у регіонах України" та гала-концерті.