Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформація про створення мережі центрів надання адміністративних послуг

Відповідно до ініціатив Президента України одними з найголовніших завдань, спрямованих на підвищення рівня обслуговування населення державними органами, є забезпечення прозорості, відкритості та ефективної діяльності державних органів, забезпечення доступності державних інформаційних ресурсів при наданні адміністративних послуг фізичним та юридичним особам по всій території України, зокрема, і в Харківській області.
З цією метою та на виконання Закону України «Про адміністративні послуги, Національного плану дій на 2013 рік в області проводиться ефективна робота щодо створення мережі центрів надання адміністративних послуг.
Так, рішенням Харківської міської ради від 22.06.2012 № 763/12 «Про оптимізацію надання адміністративних послуг в м. Харкові» створено робочий орган Харківської міської ради – Центр надання адміністративних послуг міста Харкова (далі – Центр), який поєднано з Єдиним дозвільним центром.
Центр надання адміністративних послуг розташований в центральній частині міста з розвиненою транспортною інфраструктурою.
Приміщення Центру повністю відповідає світовим стандартам, забезпечено сучасною комп'ютерною технікою останнього покоління та оснащено новітніми інформаційно-комунікативними технологіями.
У Центрі надається більше 150 адміністративних послуг.
Слід зазначити, що центри надання адміністративних послуг відкрито також у 19 районах і містах обласного значення Харківської області: Балаклійському, Близнюківському, Богодухівському, Великобурлуцькому, Дергачівському, Зміївському, Кегичівському, Краснокутському, Лозівському, Печенізькому, Сахновщинському, Харківському, Чугуївському районах, містах Ізюмі, Куп’янську, Лозовій, Люботині, Первомайському, Чугуєві. 
Основними принципами роботи таких центрів є:
орієнтація на суб'єкта звернення;
відкритість, прозорість та зрозумілість процедур;
запобігання корупційним діям, ліквідація посередницьких послуг;
забезпечення вільного доступу суб'єктів звернення до інформації про стан розгляду звернень;
оперативність у вирішенні питань;
забезпечення рівності прав усіх суб'єктів звернення.
Функціонування центрів надання адміністративних послуг забезпечує зручне та оперативне отримання фізичними та юридичними особами адміністративних послуг, максимальне спрощення організації та технологій їх надання, відкритість і прозорість умов при розгляді звернень фізичних та юридичних осіб.

 

 

Директор Департаменту економіки і
міжнародних відносин Харківської
обласної державної адміністрації С.В. Авершин