Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Положення про акцію фоторобіт «Незгасна пам’ять»

«ЗАТВЕРДЖЕНО»
наказом ОКЗ «ХНМЦОКС»
від 03.04.2013 № 08

1. Загальні положення.
1.1. Мета акції – збереження пам’яті про події Великої Вітчизняної війни, стимулювання поваги до подвигу захисника Вітчизни, популяризація пам’яток та залучення громадськості до охорони культурної спадщини.
1.2. Акція фоторобіт «Незгасна пам’ять» проводиться серед мешканців міста Харкова і області, які цікавляться історією, фотографією та пам’яткоохоронною справою.
1.3. Організатор та виконавець акції – ОКЗ «Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини» (www.spadschina.kh.ua).
1.4. Місце проведення акції: територія міста Харкова та Харківської області.
Початок акції – 22.04.2013 р. Кінцевий термін подачі фото та анкет учасників – 21.10.2013 р.

2. Тематичні категорії.
Фотороботи повинні відповідати таким тематичним категоріям:
• Військові меморіали, військові кладовища, братські могили;
• Індивідуальні поховання Героїв Радянського Союзу, кавалерів орденів «Слави» та невідомих солдат;

3. Умови участі.
3.1. Учасниками акції можуть бути мешканці України віком від 11 років.
3.2. Участь в акції для всіх учасників безкоштовна.
3.3. Фотороботи повинні відповідати тематичним категоріям (пункт 2) та бути виконані на території м. Харкова та Харківської області. 2012-2013 рр.
3.4. Учасники акції зобов’язані надіслати у зазначені в положенні терміни заповнену анкету (додаток 1) та фотознімок, який відповідає темам акції (пункт 2) та технічним вимогам (пункт 4).
3.5. Анкета може містити дані тільки про одну особу.
3.6. Кожен учасник може надіслати фотографічні роботи з кожної тематики акції (пункт 2), не більше 3-х об’єктів.
3.7. Фото-колажі конкурсній оцінці не підлягають, фотографія не повинна містити рамок, написів і логотипів; фотографія не повинна бути «плагіатом». У разі виявлення плагіату, фотографія знімається з участі в акції без попередження.

4. Технічні вимоги.
4.1. Фотороботи повинні надаватися в електронному або друкованому вигляді (фотознімки мають бути якісно надрукованими будь-яким фотографічним способом розміром 15×21 см., а для панорами 10-21 см. Кожна фотографія повинна містити таку інформацію.
4.1.1.Назва фотороботи, за тематикою (пункт 2);
4.1.2.Прізвище, ім’я, по батькові учасника конкурсу, вік, адреса, контактний телефон;
4.1.3.Порядковий номер фотороботи, якщо учасник надає більше ніж один знімок;
4.1.4.Опис фотороботи, дата виконання та місце (адреса розташування об’єкта).
4.2. На розгляд комісії будуть прийняті лише фотороботи у друкованому або електронному вигляді. Фото кожної пам’ятки повинно буди виконано з 4-х боків. Цифрові фотографії повинні бути виконані у наступних форматах: jpg, gif, або png. Та надіслані на CD – DWD носіях, або електронною поштою.
4.3. Розмір фотографій повинен бути від 1 Мб до 5 Мб
4.4. Довга сторона фотографії має бути не менше 2000 точок (пікселів).
4.5. Фотографія може бути як у кольоровому так і чорно-білому виконані.
4.6. Допускається обробка фотографії за допомогою комп’ютерних програм (графічний редактор), незначне використання ретуші, що тільки підкреслить авторський задум.
4.7. Фотографія не повинна містити:
• назв, інформації та натяків (логотипів, брендів) на товарну рекламу;
• будь-яких форм інформації та натяків про політичні партії;
• політичних гасел;
• висловлювань, що несуть антидержавний і антиконституційний сенс;
• зображень усіх видів свастики;
• насильства, дискримінації, вандалізму, крові, що відображають тілесні страждання людей і тварин;
• сцен, що вказують на насильство, а також будь-якої форми прояву відчуття страху або стресу;
• інформації, у будь-якій формі, яка принижує гідність людини.
4.8. Надіслані носії не повинні містити жодної іншої інформації крім файлів фоторобіт та анкети учасника. На диску слід вказати: прізвище автора, порядковий номер та назву робіт, що містяться на диску.


5. Процедура проведення акції та оцінювання робіт.
5.1. За результатами проведення акції обирається 5 найкращих фоторобіт. Учасник, чия фотографія буде найкращою, є Переможцем акції і буде нагороджений головним призом. Окрім головного призу Організатори нагороджують додатковими призами та екскурсією.
5.2. Для переможців дві основні нагороди, а саме:
• Екскурсія до музею Великої Вітчизняної війни;
• Автор кращої роботи нагороджується фотоапаратом.
Грамотами та іншими заохочувальними призами нагороджуються переможці у 2-х категоріях.
5.2.1. Кращі фото учасників акції в подальшому можуть буди розміщені на Web-сайті ОКЗ «Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини» (http://www.spadschina.kh.ua) та на інтерактивній карті «Об’єктів культурної спадщини Харківської області» (http://culture.kharkov.ua/maph).
5.3. Оцінку фоторобіт буде здійснювати журі, членів якого обирає та
запрошує організатор.
5.4. Кожна з робіт може бути відзначена нагородою лише 1 раз.
5.5. Журі визначить переможців та оголосить результати оцінки робіт
28.10.2013 р.
5.6. Рішення журі про присудження нагороди остаточні і оскарженню
не підлягають.

6. Оргкомітет конкурсу.
6.1. Оргкомітет акції (додаток 2) – постійно діючий орган акції, який організовує роботу акції на всьому етапі.
6.2. Функції оргкомітету акції.
6.2.1.Забезпечення інформаційного висвітлення акції на всіх етапах.
6.2.2.Проведеня реєстрації всіх робіт учасників.
6.2.3.Проведення незалежного оцінювання та визначення переможців акції, оголошення переможців та їх нагородження.
6.3. Для вирішення організаційних та інших робочих питань оргкомітет акції проводить засідання. Оргкомітет залишає за собою право вносити зміни та доповнення до положення.

7. Інші вимоги.
7.1. Учасник акції має бути автором роботи.
7.2. Анкета разом з фотороботами на носіях або друкованому вигляді (пункт 4 та пункти 4.1) повинна бути надіслана на адресу оргкомітету звичайною або електронною поштою. При відправці фотороботи слід подбати про їх захист від пошкоджень під час пересилки (організатор акції не несе відповідальності за пошкодження та втрати робіт під час пересилки на адресу оргкомітету).
7.3. Останній термін прийому робіт 21.10.2013 р. включно. Роботи, що надійдуть оргкомітету після цієї дати журі не розглядатимуться.
7.4. Положення про акцію фоторобіт «Незгасна пам’ять», основні вимоги щодо участі в акції, формуляр анкети учасника можна знайти в Інтернеті на сайті ОКЗ «Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини» (http://www.spadschina.kh.ua).
7.5. Беручи участь в акції автори автоматично дають згоду на безкоштовне використання їх фоторобіт Департаментом культури і туризму та ОКЗ «Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини». Авторські права зберігаються за учасником акції – будь-яка публікація матеріалів проводиться з обов’язковим зазначенням прізвища автора роботи, але автор роботи втрачає право на отримання матеріальної чи будь-якої іншої користі від подальшого використання його робіт.
7.6. Учасники акції не отримують від організаторів акції матеріальної компенсації витрат, пов’язаних з підготовкою до участі в акції.
7.7. Оргкомітет залишає за собою право прийняття або неприйняття кожної з фоторобіт, наданих для участі в акції, виходячи з попередньої художньої та творчої оцінки без пояснення і уточнення причини автору.
7.8. Надіслані фотографії авторам не повертаються.

У випадку навмисного або ненавмисного порушення пунктів положення будь-яким учасником акції, оргкомітет конкурсу залишає за собою право виключати такого учасника з участі.

8. Інформаційне забезпечення.
8.1. Хід проведення акції буде висвітлюватися ЗМІ та на Web-сайті ОКЗ «Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини».
8.2. Результати акції та власники нагород будуть оголошені 28 жовтня 2013 р.

 


Адреса оргкомітету для надсилання робіт.
61022 м. Харків,
площа Свободи, 5 «Держпром»,
1-й під’їзд, 4-й пов., кім. 70
тел. 705-20-11
або fotoak.oks@mail.ru

 

 

Додаток 1

Анкета учасника.
Прізвище, ім’я, по-батькові учасника –
Дата народження –
Адреса проживання –
Телефон (мобільний) –
Адреса електронної пошти
Я,___________________________________________, є автором робіт, наданих мною для участі в акції фоторобіт «Незгасна пам’ять». Я дозволяю організаційному комітету акції фоторобіт «Незгасна пам’ять» використовувати їх у проведенні подальших виставок, підготовці та виданні інформаційних матеріалів, публікацій, соціальній рекламі тощо з обов’язковим посиланням на моє авторство. Погоджуюсь з усіма умовами проведення акції та відповідно до Закону України "Про захист персональних даних" ( 2297-17 ) не заперечую щодо використання та обробки моїх персональних даних.

Дата_____________________________Підпис________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2


Склад оргкомітету
Голова комісії:
1. Тритинник О.В. – директор ОКЗ «Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини»;
Заступник голови комісії:
2. Карапутіна С.М. – заступник начальника управління культури – начальник відділу охорони культурної спадщини, музейної справи, організаційної роботи та контролю Управління культури Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації;
Члени комісії:

3. Оглоблін В.А. – директора рекламної агенції “Іріс”, м. Харків, член Національної спілки фотохудожників України, член спілок фотохудожників Росії, учасник і переможець міжнародних і національних конкурсів.
4. Черкаско В.В. – завідувач відділу проектної документації Обласного комунального закладу «Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини»;
5. Нещерет І.М. – кандидат філософських наук, провідний науковий співробітник відділу зводу пам’яток Обласного комунального закладу «Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини», автор фотовиставок «Відкриття Європи» (2012 рік), «Путешествие по Древней Европе» (2013 рік), учасник групової фотовиставки «Пленер у Нескучному»;
6. Левченко Н.Ю. – старший науковий співробітник відділу проектної документації Обласного комунального закладу «Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини»;
7. Придатько І.В. – старший науковий співробітник відділу проектної документації Обласного комунального закладу «Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини»;
8. Ряднова Т.В. – фахівець 1-ї категорії старший науковий співробітник відділу проектної документації Обласного комунального закладу «Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини»;