Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прес-реліз виставки графіки Раїси Мойсеєнко "Боюсь воспоминаний детства..."

6 травня о 1600 у виставковій залі Харківського художнього музею відбудеться відкриття виставки графіки Раїси Іванівни Мойсеєнко, присвяченої 65-й річниці Великої Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками "Боюсь воспоминаний детства...".
Раїса Іванівна Мойсеєнко відома у Харкові як відданий справі педагог, що навчив та надихнув на творчу працю чимало майбутніх художників, художник-графік, на творчому рахунку якого багато персональних виставок, прекрасний поет.
Раїса Іванівна закінчила Харківське художнє училище, потім Харківський художньо-промисловий інститут, багато років працювала завучем у Харківський художній школі ім. І.Ю. Рєпіна.
Згадки про події Великої Вітчизняної війни для Раїси Іванівни назавжди лишили слід у душі та серці. Дитиною їй довелось пережити вогонь війни, стати свідком бойових дій у Харкові та на Курській дузі, довелось їй бачити і шибениці, розп'яття на рідній Харківщині та у Козачій Лопані.
Спогади дитинства вилились у серію робіт про рідний край у часи окупації фашистами, про долю людей та велику силу духу українського народу, що встояв проти ворога. У своїх творах серії "Про війну" Раїса Іванівна розповідає про трагічні сторінки історії українського народу.

Адреса:
Харківський художній музей,
м. Харків
вул. Раднаркомівська, 9
тел. 706-33-96