Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Правила безпеки під час відпочинку у лісових насадженнях

Шановні мешканці та гості Харківської області!
У зв’язку з приходом теплої весняної погоди багато наших громадян у святкові травневі дні планують виїжджати на відпочинок до лісу, що сильно підвищує вірогідність виникнення пожеж в лісових насадженнях внаслідок розкладання вогнищ, паління і таке інше.
Одною з причин виникнення пожежі є порушення громадянами вимог правил пожежної безпеки в лісах під час відпочинку та випалювання сухої трав'яної рослинності на сільгоспугіддях, пустищах, вздовж доріг, у зв’язку з цим Головне управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації звертається до мешканців та гостей нашої області з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки та санітарних норм під час відпочинку в лісах та лісопаркових зонах. Щоб запобігти пожежі рекомендуємо такі правила поведінки в лісі: - розводити багаття в лісі тільки в спеціально передбачених для цього місцях; - перед тим як розпалювати багаття, звільніть місце для нього від нагромадження сушняку, сухої трави або ж обкопайте місце навколо багаття невеликим рівчаком; - після завершення відпочинку не лишайте, обов’язково загасіть вогонь, залийте багаття водою, якщо її немає, то розгребіть головешки та подрібніть великі вуглини; - не лягайте відпочивати біля багаття – це небезпечно, ви можете обгоріти або й задихнутися; - якщо побачите десь покинуте багаття, яке розгорілося, - знайдіть можливість повідомити за телефоном "101" або "112".
Лісові пожежі є найбільшим лихом для лісу. За лічені хвилини вони можуть знищити або пошкодити лісові насадження, що вирощувалися десятиріччями. При цьому збитків зазнають не тільки лісові масиви, рослинність, гинуть також дикі тварини, птахи, комахи.
Пожежу легше попередити, ніж загасити!
Наш спільний громадянський обов'язок - шанобливо ставитися до природи, перебуваючи в лісі дотримуватися Правил пожежної безпеки в лісах.
Тільки спільними зусиллями ми зможемо зберегти ліси від вогню!