Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Події у Богодухівському районі

Прес-центр райдержадміністрації повідомляє
26 квітня у м. Богодухові біля пам’ятного знака жертвам Чорнобильської катастрофи "Дзвони Чорнобиля" пройшов мітинг-реквієм за участю керівництва району та міста, представників громадськості, осередків політичних партій, трудових колективів, учнів та вчителів навчальних закладів.
27 квітня з робочим візитом у Богодухівському районі перебував заступник голови облдержадміністрації І. Шурма. Зокрема, він взяв участь у проведенні профорієнтаційного заходу "Профорієнтаційна естафета", який презентували В.Л.Міненко, директор Харківського обласного центру зайнятості спільно з директором Богодухівського центру зайнятості Н.В.Лещенко.
28 квітня відбулося засідання колегії райдержадміністрації. Питання, які були винесені на розгляд:
1. Про підсумки соціально-економічного розвитку району в I кварталі 2010 року.
2. Про стан справ у галузі тваринництва в господарствах району.
3. Про хід підготовки до проведення оздоровчої кампанії дітей та підлітків влітку 2010 року.
З доповіддю по першому питанню виступила начальник управління економіки райдержадміністрації І.Телешенко, яка у своєму виступі підбила підсумки соціально-економічного розвитку району в I кварталі 2010 року та визначила основні шляхи вирішення найгостріших проблем. В обговоренні взяли участь: заступники голови райдержадміністрації В.Зирянова та О.Просяник, начальник фінансового управління райдержадміністрації Ковальов О.Ф., начальник державної податкової інспекції у Богодухівському районі І. Каріх.
З другого питання доповів начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації М.Адаменко, який докладно зупинився на проблемах сільгоспвиробників та охарактеризував стан справ у галузі тваринництва в господарствах району. В обговоренні взяли участь: керівник комунального сільськогосподарського підприємства "Балабанівське" О.Львова та голова СФГ "Промінь" А.Васенін, які наголосили на проблемах з реалізацією продукції, відсутності дотацій з боку держави та модернізації галузі.
З третього питання виступила начальник відділу у справах сім’ї та молоді райдержадміністрації Л.Клочко. Зокрема, вона зазначила, що район декілька років поспіль посідає перше місце в області щодо оздоровлення дітей. Також вона зупинилася на проблемах щодо фінансування в цьому році оздоровлення дітей та роботи пришкільних таборів.
Підбиваючи підсумок колегії, голова райдержадміністрації Л.Коновалов зазначив, що не потрібно чекати допомоги держави, треба вирішувати питання негайно і своїми силами вишукувати ресурси. Потрібно підтримати місцевих виробників. Було доручено фінансовому управлінню райдержадміністрації протягом двох тижнів вжити необхідних заходів щодо затвердження районного бюджету на 2010 рік. Що стосується оздоровлення, то як наголосив Леонід Станіславович, основне завдання – не кількість дітей, а якість їх оздоровлення.


Відділ у справах сім’ї та молоді райдержадміністрації інформує, що 28 квітня на території с. Олександрівка пройшла акція "Пам’ятати. Відродити. Зберегти", приурочена 65-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. За участю заступника голови райдержадміністрації В. Зирянової, представників молодіжних громадських організацій області та району, ветеранів та громадськості села було висаджено березову алею пам’яті.
Відділ з питань фізичної культури і спорту райдержадміністрації повідомляє, що 29 квітня на стадіоні "Колос" відбулися зональні змагання з футболу серед юнаків 12-13 років. В змаганнях взяли участь представники Богодухівського, Дергачівського, Краснокутського, Золочівського та Люботинського районів.
Відділ культури і туризму райдержадміністрації повідомляє, що 30 квітня в районному будинку культури відбувся звітний концерт танцювального колективу "Надія" та вокальної студії "Каприз". Зі слів директора районного будинку культури Н.Церковної колектив було створено в 2005 році. Сьогодні його відвідують діти від 3 до 17 років. Незмінним керівником колективу є випускниця Харківської Академії культури Надія Церковна. В районному будинку культури створені всі умови для репетицій. Сучасна обладнана кімната для занять, комплекти костюмів, звукопідсилююча апаратура – все це дає можливість учасникам колективу реалізувати свої таланти. Колектив є активним учасником різноманітних як обласних, так і районних конкурсів та фестивалів. У 2009 році посів I місце в обласному конкурсі "Весняні дзвіночки". Неодноразово був нагороджений грамотами та подяками райдержадміністрації, районної та міської рад.
В читальній залі районної бібліотеки до 65-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років щосуботи проходить демонстрація документальних та художніх фільмів.
Служба у справах дітей райдержадміністрації інформує, що протягом квітня спеціалістами служби спільно з працівниками кримінальної міліції були проведені профілактичні рейди "Діти вулиці" та "Базар".
. В райдержадміністрації відбулося спільне засідання районної комісії з контролю за розрахунками за спожиті енергоносії та районної міжвідомчої робочої групи з виявлення фактів втручання в роботу енергетичних приладів, причин комерційних втрат електроенергії, крадіжок електроносіїв і енергетичного обладнання під головуванням заступника голови райдержадміністрації О.М. Просяника. Зокрема, були розглянуті питання щодо виявлення фактів крадіжок енергетичного обладнання, виявлення фактів безоблікового використання електроенергії та про сплату поточних розрахунків за спожитий природний газ та електроенергію у I кварталі 2010 року. В роботі комісії взяли участь керівники органів місцевого самоврядування.
За інформацією начальника управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації з 22 по 28 квітня був проведений тиждень охорони праці на підприємствах, в установах та організаціях району.
Спільно з фахівцями районної СЕС проведено комплексне обстеження ПП "Хелком", ТОВ "Богодухівський завод "Продтовари", ХПО "Богодухівський ринок", обласний туберкульозний санаторій "Ріпки" виробничих підрозділів та робочих місць з питань фактичного стану безпеки та умов праці, виявлення порушень норм і правил, які призводять до виникнення нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві. В Богодухівському аграрному ліцеї спеціалісти управління та фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань провели з колективом закладу та студентами бесіду з нагоди святкування всесвітнього дня охорони праці виховний захід.
Впродовж тижня в усіх виробничих колективах проведені "круглі столи" з питань охорони праці на підприємстві, гігієни праці, трудової та технологічної дисципліни, виробничого травматизму.
Сектор з питань внутрішньої політики, з зв’язків з громадськими організаціями та засобами масової інформації апарату райдержадміністрації інформує, що 8-9 травня 2010 року представники районної організації ветеранів в рамках угоди про співпрацю в торгівельно-економічній, науково-технічній та гуманітарно-культурній сферах між Богодухівським районом Харківської області та Мантуровським районом Курської області (Російська Федерація), підписаної 20 березня 2009 року візьмуть участь в урочистих та святкових заходах, приурочених 65-ій річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, які відбудуться у м. Курськ.