Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові зареєстрували рекорд України з масового виконання гопака

У Харкові зареєстрували рекорд України з масового виконання гопака

Новий національний рекорд встановили 21 травня понад 400 студентів Харківського національного педагогічного університету ім.Г.С. Сковороди.

Святковий захід, який відбувся на головній площі Центрального парку культури та відпочинку ім. М. Горького, відвідало близько двох тисяч харків’ян та гостей міста.

Перед наймасовішим виконанням народного танцю від імені керівника області Юлії Світличної учасників привітав заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

«У цей сонячний день, у продовження святкування Дня вишиванки, маємо новий рекорд України з гопака. Гопак, так само як українська пісня та вишиванка, є символічним кодом нашого народу, за яким українців впізнають у цілому світі. Також сьогоднішнє дійство поєднує історію та сучасність, адже традиції народного танцю продовжують молоді люди – студенти університету», - відзначив Анатолій Бабічев.

Постановку танцю здійснила хореограф, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри хореографії Харківського національного педагогічного університету ім.Г.С. Сковороди Ольга Лиманська. У танку взяли участь 432 студенти включно з учасниками Народного ансамблю народного танцю «Зорицвіт».

За словами представника Книги рекордів України у місті Харків Шахина Омарова, рекорд з наймасовішого гопака зафіксовано. Попередній рекорд було встановлено за участю 250 танцівників.

«Ініціатива належить студентам Харківського національного педагогічного університету ім.Г.С. Сковороди. Декілька місяців проходила підготовка танцю», - відзначив Шахин Омаров.

Ректор університету Іван Прокопенко вважає, що справа не тільки у встановленні рекорду, а в єднанні молоді.

«Кожен учасник усвідомлює, що вносить свою частку у загальну справу – єднання держави та душ українців. До речі, вони вже пропонують нову ідею – провести танок за участю студентів з усієї України», - сказав Іван Прокопенко.