Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині зменшився рівень безробіття

На Харківщині зменшився рівень безробіття

Про підсумки роботи у 2018 році та перспективи розвитку Харківської обласної служби зайнятості розповів директор обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

За його інформацією, у цьому році на Харківщині зменшилася кількість безробітних та поступове зростає попит на робочу силу.

Зокрема, протягом року послугами обласної служби зайнятості скористалося 110 тисяч громадян, з яких статус безробітного мали 78 тисяч (скорочення на 3,4 тисячі у порівнянні з 2017 роком).

«До служби зайнятості звернулось 16 тисяч роботодавців, які заявили 89 тисяч вакансій (70% з яких – це робітничі професії). Працевлаштовані 66 тисяч громадян», - повідомив Володимир Міненко.

У цьому році в центрі запрацювали нові інтернет-сервіси: електронний кабінет шукача роботи, яким скористалися 4 тисячі користувачів, та 5 тисяч роботодавців.

Також Володимир Міненко розповів про результати роботи Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Протягом року тут ліцензували 5 професій. Впроваджено професійну підготовку операторів маніпуляторів за дуальною формою навчання.

«Профілювання та супровід безробітних за підходом кейс-менеджменту, яке впроваджувалось у 2017 році в Харківській області як пілотний проект, у 2018 році втілене у роботу всіх базових центрів зайнятості та філій обласних центрів зайнятості України», - зауважив директор обласного центру.