Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрили виставку плакатів «Харків науковий. Вчені очима молодих дизайнерів»

У Харкові відкрили виставку плакатів «Харків науковий. Вчені очима молодих дизайнерів»

Урочисте відкриття виставки, присвяченої 100-річчю НАНУ, відбулося в «ЄрміловЦентрі» 4 грудня.

Експозицію склали плакати, створені засобами графічного дизайну, портретної галереї художніх образів лідерів харківської й української науки «Харків науковий. Видатні вчені очима молодих дизайнерів». Створили плакати студенти кафедри графічного дизайну Харківської державної академії дизайну і мистецтв.

Участь у відкритті виставки взяв заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев. Він передав учасникам заходу вітання від голови ХОДА Юлії Світличної.

«Наука, культура, мистецтво та освіта – вони завжди поруч. Мені дуже приємно, що Харківщина, як завжди, унікально відзначає 100-річчя НАНУ, відкриваючи таку виставку, - зазначив Анатолій Бабічев. - Ця виставка - ще одне підтвердження тому, що в Харківщини велике майбутнє, адже запорука цьому – яскрава молодь як наукова, так і творча».

Серед робіт, яких у «ЄрміловЦентрі» представлено понад 100, можна побачити й харків’ян - видатних науковців Національної академії наук України.

«Серед засновників НАН України було три харків’янина. За весь час існування установи 25% науковців були з нашого регіону. Багато фундаментальних прикладних відкриттів, досягнень та створення наукових шкіл асоціюються з Харківською областю. Тому голова ХОДА Юлія Світлична ініціювала проведення наших обласних урочистостей з нагоди 100-річчя НАН України, до переліку яких також увійшов і цей захід», - сказав Анатолій Бабічев.

Основною метою виставки стала популяризація науки серед молоді, яка, за словами ректора ХДАДМ Віктора Даниленка, цілком реалізувалася під час підготовки проекту.

«Працюючи над своїми роботами, наші студенти, перш за все, ознайомилися з біографіями та роботами науковців», - відзначив Віктор Даниленко.

«Я повністю підтримую спільну думку про те, що Харків – унікальне місто. Адже саме тут народжувались геніальні науковці та митці. Наука та творчість завжди були та є візитівкою регіону», - сказав голова Північно-східного центру НАН України, академік Володимир Семиноженко.