Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина передала Чернігівській області черговий вантаж гуманітарної допомоги

Харківщина передала Чернігівській області черговий вантаж гуманітарної допомоги

14 тон будівельних матеріалів для відновлення будівель, постраждалих у наслідок вибухів на військовому арсеналі, відправили 14 жовтня.

«Ми зв’язалися з Чернігівською обласною адміністрацією, щоб з’ясувати, яка допомога їм наразі потрібна. Нам надали список будівельних матеріалів, які зараз необхідні для відновлення постраждалого від вибухів населеного пункту. За допомогою підприємців Харківщини ми зібрали необхідні матеріали», - розповіли в Департаменті ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА.

Зокрема, було відправлено 3 палети шиферу (315 шт), 3 палети цементу та 2 палети шпаклівки. Загалом – 14 тон вантажу.

Нагадаємо, як повідомляли у Чернігівській ОДА, на арсеналі зберігання боєприпасів у смт Дружбі Ічнянського району 9 жовтня 2018 року о 3 год. 30 хв. виникла пожежа. За повідомленням ДСНС, було евакуйовано понад 12 тисяч осіб.

9 жовтня відбулося засідання Харківського обласного штабу з надзвичайних ситуацій облдержадміністрації, де було прийнято рішення максимально допомогти регіону, який зазнав уражень від вибухів на військовому арсеналі. 

Близько 22 тонн продуктів та товарів першої необхідності було передано для евакуйованого населення постраждалого регіону підприємці Харківщини зібрали вже 9 жовтня. Це борошно, крупи, макаронні, м'ясні, хлібобулочні вироби, овочі, вода, сир та ін.