Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область готова до опалювального сезону

Харківська область готова до опалювального сезону

Про стан готовності господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери регіону до роботи в зимовий період говорили під час селекторної наради Кабміну.

4 жовтня відбувся селектор під головуванням Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка.

На початку наради він наголосив на особистій відповідальності керівників органів влади та місцевого самоврядування щодо забезпечення підготовки до опалювального сезону.

«Голови ОДА мають взяти під особистий контроль запуск опалювального сезону на місцях. У разі саботажу вони мають повне право звернутись до органів прокуратури», - сказав Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр наголосив, що з проведенням у 2015 році фінансової децентралізації на місця були максимально передані кошти. За його даними, на сьогодні бюджети розвитку складають 200 млрд грн.

Він також повідомив, що НАК «Нафтогаз» доручено укласти до 15 жовтня договори на постачання газу з виробниками тепла, які надають послуги населенню з опалення і постачання гарячої води. «Нафтогазу» разом з операторами мереж доручено забезпечити безперебійне постачання газу виробникам тепла в опалювальний період.

За твердженням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуарда Кругляка, з технічної точки зору країна готова до опалювального сезону.

«Стан технічної підготовки до зими у нас на сьогодні складає 99,8%. Щодо житлового фонду - зі 161 тис. 295 будинків практично готові 161 тис. 200 будинків. У 90 будинках завершують роботи технічного характеру. Об’єкти соціально-культурного призначення, теплопостачання та водоканалізаційного господарства готові на 99,8%. Це ж стосується й дорожнього господарства», - навів дані Едуард Кругляк.

Перший заступник голови Харківської ОДА Марк Беккер відзвітував про готовність ЖКГ та об’єктів соціальної сфери області до осінньо-зимового періоду. Так, з 14 тис. 582 будинків житлового фонду готові 99,6%. У тепловому господарстві підготовлено 100% котелень та центральних теплових пунктів, 97% теплових мереж. У водопровідно-каналізаційному господарстві підготовка виконана на 100%.

Також було підкреслено 100%-ву готовність соціальної сфери – підготовлено 2 тис. 532 заклади (771 загальноосвітній навчальний заклад, 725 дошкільних навчальних закладів, 1036 об’єктів охорони здоров’я).

Марк Беккер також підкреслив персональну відповідальність керівників органів місцевого самоврядування за своєчасний початок та безперебійне проведення опалювального сезону.

«Вважаю, що на Харківщині готові до початку опалювального сезону. Ми не бачимо приводів до зриву сезону. Питання включення об’єктів соціально-культурної сфери знаходиться на контролі ХОДА і відбудеться в визначені терміни» - підкреслив Марк Беккер.