Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дорожники завершили ремонт на дорозі Старий Мерчик-Мурафа-Краснокутськ

Дорожники завершили ремонт на дорозі Старий Мерчик-Мурафа-Краснокутськ

Підсумки ремонтних робіт, проведених в області на автошляхах державного значення за тиждень, підбили під час брифінгу 31 серпня.

За інформацією заступника начальника Служби автомобільних доріг Харківської області Сергія Пляки, ремонти на багатьох магістралях вийшли на завершальну стадію.

Повністю завершено заплановані роботи на дорозі Старий Мерчик-Мурафа-Краснокутськ.  Тут влаштовано нове покриття на ділянці 1,7 км.

На 90% виконані роботи на дорозі Харків-Вовчанськ, де влаштовано 6,1 км вирівнювального шару з асфальтобетонної суміші на ділянках від кордону Харківського та Вовчанського районів у бік міста Вовчанськ, у межах сіл Шестакове, Зарічне та селища Старий Салтів. Також тут влаштоване асфальтобетонне покриття на шести автобусних зупинках та укріплено 11 км узбіччя. 

Ремонтні роботи на дорозі Харків-Зміїв-Балаклія-Горохуватка виконано на 83%.  Вирівнювальний шар з асфальтобетонної суміші влаштовано на ділянці від селища Лиман у бік міста Зміїв, у межах населених пунктів Темнівка, Васищеве, Безлюдівка, Чистоводівка, Андріївка. Всього влаштовано 13,5 км.

Також протягом тижня тривали роботи на автодорозі Київ-Харків-Довжанський. На сьогодні від повороту на Куп’янськ у бік Ізюму проведено фрезерування 46 км наявного покриття, влаштовано 34,5 км вирівнювального шару з асфальтобетону, укріплено 18,6 км узбіччя.  Від Ізюму в бік Донецької області влаштовано 10,3 км вирівнювального шару з асфальтобетону, 5 км верхнього шару з ЩМА.

На трасі Харків-Охтирка на даний момент відновлено основу дорожнього покриття за технологією «холодний ресайклінг» на протяжності 16,5 км, виконане фрезерування наявного покриття (41,6 км), влаштовано вирівнювальний шар з асфальтобетонної суміші  (45,8 км), верхній шар - з ЩМА (68,1км). Проведено стабілізацію ґрунтів, виконуються роботи з влаштування виїзних/заїзних карманів (38 од.), встановлення дорожнього борта (6500 м.п.), укріплення узбіччя (29,1 км). 

Крім того, дорожники вийшли на завершальний етап робіт на мосту через річку Куп’єваха на дорозі Харків-Охтирка. Ремонт завершено на одній половині мосту. Проведені роботи з демонтажу перильного та бар'єрного огороджень, демонтажу мостового полотна. Влаштовано монолітну залізобетонну плиту, гідроізоляцію, нижній шар з асфальтобетонної суміші. Встановлено перильне та бар’єрне огородження. Розпочаті роботи на другій половині мосту: виконано демонтаж мостового полотна, проведено армування та бетонування накладної монолітної плити. Проводяться роботи з посилення опорних частин мосту, ремонту прогонових будов. Виконання становить 87,9%.

Крім того, триває ремонт шляхопроводу на автодорозі Чугуїв-Мілове поблизу села Кислівка. Роботи завершені на одній половині мосту. Проведені роботи з демонтажу перильного та бар’єрного огороджень, асфальтобетонного покриття. Влаштовано монолітну залізобетонну плиту, гідроізоляцію, асфальтобетон. Виконується ремонт прогонових будов та опорних частин.