Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області готують документацію для будівництва 30 амбулаторій

В області готують документацію для будівництва 30 амбулаторій

Питання будівництва соціально важливих об’єктів обговорили під час селекторної наради з Мінрегіоном та Міністерством соціальної політики України.

Участь у заході взяли заступники голови ХОДА Михайло Черняк та Вадим Данієлян.

Головними темами обговорення стало придбання та будівництво на території всіх областей України об’єктів соціальної інфраструктури, а саме: дитячих будинків сімейного типу, житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також амбулаторій.

Так, під час наради нагадали, що субвенція для Харківської області для придбання та будівництва дитячих будинків сімейного типу, а також житла для дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, складає цього року 21,8 млн грн. Цим коштом планують закупити 7 будівель для дитячих будинків сімейного типу та 30 квартир для дітей-сиріт.

«Також за позабюджетні кошти в селищі Малинівка Чугуївського району Харківської області ведеться будівництво житлового будинку для функціонування дитячого будинку сімейного типу», - повідомив Вадим Данієлян.

За інформацією Михайла Черняка, наразі готується документація на 30 проектів будівництва амбулаторій на всій території Харківської області.

«Кошти на обладнання було закладено одразу в план, тому нові амбулаторії будуть обладнані в повному обсязі. Щодо транспорту, то питання наразі відпрацьовується», - запевнив під час селекторної наради заступник голови ХОДА.