Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові стартує жіноча Ліга чемпіонів

У Харкові стартує жіноча Ліга чемпіонів

З 7 по 13 серпня відбудуться матчі в групі 6, де господарем турніру є харківський ЖФК «Житлобуд-1».

Завоювавши золоті медалі чемпіонату України, «Житлобуд-1» отримав право представляти Україну на європейській арені. Господарем групи 6 УЄФА назвав харківський клуб. Суперницями харків’янок стали румунський клуб «Олімпія Клуж», «Кардіфф Мет» з Уельсу та мальтійський клуб «Біркіркара».

Майже всі матчі відбудуться на тренувальній базі «Металісту» у селищі Високий, а один прийме стадіон «Металіст». На головному футбольному полі Харкова 13 серпня о 18:00 зіграють господарки турніру - «Житлобуд-1» - та фаворит групи - румунський «Олімпія Клуж».

«Ми плідно готувалися до цього турніру, тому завдання та цілі у нас найвищі. Були деякі проблеми зі складом, адже кілька гравців травмовані. Але ми змогли швидко перебудувати гру та вже до першого матчу підходимо в повній бойовій готовності, - зазначила напередодні старту групового етапу тренер ЖФК «Житлобуд-1» Валентина Котик. - Про суперників у нас, на жаль, інформації мало. Суперниці з Румунії в Лізі чемпіонів часто виходять з групи, тому в них більший рейтинг, та їм віддається перевага. Але я не думаю, що наша команда слабша або гірша за рівнем. Я вважаю, що всі команди в нашій групі збалансовані та будуть намагатися перемогти. Усі будуть викладатися та показувати свої сильні сторони».

За підсумками групового етапу в 1/16 фіналу вийдуть переможці своїх груп та дві кращі команди, які посядуть другі місця.

Перший матч «Житлобуд-1» зіграє 7 серпня о 17:00 проти клубу «Біркіркара» з Мальти. Наступний - 10 серпня також о 17:00 - проведе проти уельського «Кардіффу».

Матчі групового раунду Ліги чемпіонів за участю чемпіона України будуть транслюватися на YouTube-каналі Kharkov Sport, на телеканалі Xsport, а також на сайті телеканалу Xsport. Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.