Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Оздоровленням та відпочинком вже охоплено майже 127 тисяч дітей Харківщини

Оздоровленням та відпочинком вже охоплено майже 127 тисяч дітей Харківщини

Про це повідомила завідувачка сектору з організації оздоровлення дітей Управління у справах молоді та спорту ХОДА Оксана Колодідєва.

«Протягом червня-липня на території Харківської області працювало 711 закладів відпочинку, в яких перебувало понад 83 тисяч дітей (697 таборів з денним перебуванням, 13 таборів праці та відпочинку, 1 наметове містечко). 710 закладів вже закінчили діяльність, працює 1 наметове містечко», - повідомила Оксана Колодідєва.

Крім того, оздоровлення та відпочинок дітей здійснювали 25 стаціонарних таборів Харківської області, в яких уже відпочили майже 8,5 тисячі дітей (у т.ч. 1980 дітей - за кошти обласного бюджету).

За межі області за кошти державного та обласного бюджету направлено 3065 дітей.

«Усього, за оперативними даними, оздоровленням та відпочинком охоплено майже 127 тисяч дітей, що складає 55,5% від запланованої кількості, - розповіла Оксана Колодідєва. - Із загальної кількості оздоровленням та відпочинком за соціально незахищеними категоріями охоплено понад 67 тисяч дітей, що складає 42% до плану».

В Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА повідомили, що на оздоровлення дітей пільгових категорій з обласного бюджету у 2018 році виділено 51 млн 342 тис. грн. Так, було закуплено 7550 путівок до санаторіїв та таборів на узбережжі Чорного моря (Одеська область), узбережжі Азовського моря (Запорізька область), у Харківської області, у гірських районах українських Карпат.

На даний час коштом обласного бюджету на оздоровлення як до інших регіонів, так і в табори на Харківщині, направлено 4240 дітей пільгових категорій.

«З 1 вересня процес оздоровлення дітей не завершується. Вони відпочиватимуть в українських Карпатах та на узбережжі Чорного моря», - сказала Оксана Колодідєва.

Довідка. На оздоровлення бюджетним коштом мають право: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з інвалідністю, діти, батьки яких загинули у районі проведення ООС, діти учасників ООС, діти загиблих учасників масових акцій громадянського протесту, діти внутрішньо переміщених осіб, діти з багатодітних сімей, діти з малозабезпечених сімей, діти, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, діти, батьки яких загинули при виконанні службових обов'язків або від нещасного випадку на виробництві, діти, які перебувають на диспансерному обліку, діти, взяті на облік службами у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах, рідні діти батьків-вихователів та прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім'ї, талановиті та творчо обдаровані діти, діти працівників АПК та соціальної сфери села.