Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент передав літак Ан-26 Повітряним Силам ЗСУ

Президент передав літак Ан-26 Повітряним Силам ЗСУ

Cертифікат літака Глава держави вручив командиру екіпажу, майору Богдану Андрушку.

Це відбулось під час урочистих заходів з нагоди 70-річчя авіаремонтного підприємства ДП «Завод 410 ЦА».

«Сьогодні, в цей важливий ювілейний день, ми випускаємо в небо черговий Ан-26 Повітряних Сил  Збройних Сил України»,  - сказав Глава держави.

«Впевнений, що будуть інші літаки, відремонтовані і підняті в небо професіоналами з 410-го заводу. А у ході реформування оборонно-промислового комплексу ваше підприємство буде стратегічним в авіаційному кластері «Укроборонпрому», - наголосив Петро Порошенко.

«Крила літаків, які сьогодні мають на озброєнні Повітряні Сили, захищають українську землю і захищають життя українських воїнів», - наголосив Президент.

Глава держави підкреслив, що за останні чотири роки в Україні «створили абсолютно нову армію, дуже добре підготовлену, яка здатна боронити державу, яка дуже чітко вмотивована, нагодована, одягнена, навчена».

За його словами, зусиллями оборонної промисловості сьогодні укомплектовані всі частини Збройних сил України необхідним озброєнням. «Вирішується питання боєприпасів. У повній реалізації програма будівництва гуртожитків для українських контрактників»,  - додав Президент.

Петро Порошенко підкреслив, що українська армія вже має велику кількість нових зразків озброєння, про які всього три-чотири роки тому могли лише мріяти. Він також додав, що збільшилась і кількість годин нальотів українських пілотів, збільшилася кількість літаків, їх переоснащення.