Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для дітей-сиріт придбають ще 16 квартир в області

Для дітей-сиріт придбають ще 16 квартир в області

Регіон отримав субвенцію з держбюджету на придбання соціального житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та приміщень для дитячих будинків сімейного типу.

Депутати обласної ради в ході пленарного засідання 7 червня прийняли рішення щодо розподілу коштів державної субвенції між районами та містами області.

«Цим коштом буде придбано 16 квартир: у Малинівській ОТГ (1), Коломацькому (2), Близнюківському (4), Чугуївському (1), Лозівському (2), Шевченківському районах (4), місті Чугуїв (2). Також буде придбано 6 будинків для дитячих будинків сімейного типу в Дергачівському, Харківському, Кегичівському районах, у місті Лозова та Чкаловській ОТГ», - розповіла начальник Служби у справах дітей ХОДА Ольга Шевченко.

За словами заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева, решта суми державної субвенції повинна надійти та буде розподілена у другому півріччі 2018 року (загальна сума державної субвенції  складає більш ніж 21,8 млн грн). 

«Питання захисту прав дітей і створення комфортних умов для розвитку кожної дитини – пріоритетне для обласної влади і особисто голови ХОДА Юлії Світличної. Вперше за всю історію України минулого року за ініціативи Президента Петра Порошенка були виділені кошти на придбання соціального житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також на придбання житла для дитячих будинків сімейного типу. Цього року ми також продовжуємо роботу в цьому напрямку. Загалом у 2018 році ми плануємо придбати 30 квартир та 5-7 житлових будинків для функціонування ДБСТ», - сказав Анатолій Бабічев.

Довідка. Минулого року область отримала 11,1 млн грн субвенції з державного бюджету. За ці кошти було придбано 15 об’єктів нерухомого майна: 12 квартир та один житловий будинок таун-хаус для одночасного забезпечення соціальним житлом 20 осіб з-поміж дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, Зміївського, Харківського, Первомайського районів.

Для функціонування двох ДБСТ були придбані житлові будинки в Красноградському та Зміївському районах, до яких буде протягом цього року влаштовано щонайменше 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Більше фото