Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Молодіжний оркестр «Слобожанський» виступить з переможцем «Євробачення-2008»

Молодіжний оркестр «Слобожанський» виступить з переможцем «Євробачення-2008»

Концерт камерної музики «Віртуозний квінтет» пройде на сцені Будинку Алчевських 8 червня о 19:00.

Серед учасників концерту - Олександр Дворниченко (альт) та його брат Сергій Дворниченко (кларнет, США), кларнетист Діонизіс Грамменос (Греція), віолончеліст Олексій Стадлер (Німеччина), скрипалі Данило Австрих (Німеччина) та Анастасія Нифантьєва (Україна).

У програмі концерту прозвучать два твори – Квінтет для кларнета і струнних ля мажор Вольфганга Амадея Моцарта і Квінтет для кларнета і струнних сі мінор Йоганнеса Брамса.

А 12 червня о 18:30 в актовій залі Харківського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України відбудеться концерт симфонічної музики «Романтичні історії», в якому сольні партії зіграють скрипаль Данило Австрих і віолончеліст Олексій Стадлер. Діонизіс Грамменос виступить на цьому заході вже в ролі диригента.

У програмі концерту - твори композиторів-романтиків – Симфонія №3 «Шотландська» Фелікса Мендельсона і Концерт для скрипки і віолончелі з оркестром Йоганнеса Брамса, який стане прем'єрним у творчій біографії Олексія Стадлера.

«Відмінною особливістю актового залу цього навчального закладу є його незвичайна конструкція, яка чимось нагадує амфітеатр, що створює унікальну акустику. Симфонічна і камерна музика в таких залах звучить особливо заворожливо», - розповідають музиканти.