Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині в ході призову «Весна - 2018» на альтернативну службу направлено 11 осіб

На Харківщині в ході призову «Весна - 2018» на альтернативну службу направлено 11 осіб

Добігає кінця комплекс заходів у рамках призовної кампанії.

Лише декілька команд загальною кількістю близько 30 новобранців залишилось направити до війська для проходження строкової служби у Збройних силах України та інших військових формуваннях. Про це повідомляють у Регіональному медіа-центрі МО України (м.Харків).

«25 травня військкомати направлять крайню групу рекрутів, і ми поставимо крапку в цій роботі. Вся призовна кампанія, завдяки тісної співпраці з місцевою владою, проходила спокійно і за планом. До речі, протягом квітня-травня ми оформили документи на 11 кандидатів для проходження альтернативної (невійськової) служби. Усі ці хлопці є представниками різних релігійних конфесій, яким згідно з віруваннями не можна брати до рук зброю», - зауважив військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін.

За словами офіцера, якщо звичайні солдати-строковики в армії служать півтора року, то «альтернативники» виконують свій обов’язок 27 місяців. Останні, замість занять на полігонах чи на стройовому плацу, працюють на різних державних підприємствах.

Усього ж протягом 2016-2018 років офіцери військкоматів разом із фахівцями профільних структур ХОДА направили 55 осіб для проходження альтернативної (невійськової) служби.

«Торік у регіоні було відібрано рекордну за всю новітню історію України кількість «альтернативників»  - 32 юнаки. Здебільшого ці громадяни працюють у сфері надання житлово-комунальних послуг, цивільних лікарнях, на будівництвах тощо», - пояснив Юрій Калгушкін.