Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відтепер для отримання субсидії декларувати необхідно доходи всіх членів сім’ї

Відтепер для отримання субсидії декларувати необхідно доходи всіх членів сім’ї

З 1 травня 2018 року Мінсоцполітики змінило форму декларації про доходи.

«Є чимало сімей, в яких чоловік прописаний за однією адресою, дружина і діти - за іншою. Чоловік працює, дружина, скажімо, у декретній відпустці або взагалі не працює. Такій сім’ї раніше, враховуючи те, що дружина зареєстрована з дітьми в помешканні одна, надавалася чимала субсидія, доходи чоловіка не враховувалися, але гроші щомісяця він приносив саме в цю сім’ю, - говорять урядовці. - Водночас, на помешкання, де прописаний чоловік, оформлювалася субсидія, виходячи з кількості не зареєстрованих, а фактично проживаючих осіб. Відповідно доходи такої людини не бралися до уваги для призначення допомогу ані там, ані тут».

Тому Мінсоцполітики з 1 травня 2018 року змінює форму декларації про доходи. Відтепер декларувати необхідно буде доходи всіх членів сім’ї (чоловіка, дружини та неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами.

На урядовому порталі звертають увагу, що при цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються. «Таким чином  держава реагує на соціальну несправедливість та турбується про возз’єднання українських сімей», - пояснюють урядовці.

Поняття сім'ї розтлумачує Сімейний кодекс, стаття 3.