Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків`яни взяли участь у міжнародній виставці та форумі з підтримки фермерства

Харків`яни взяли участь у міжнародній виставці та форумі з підтримки фермерства

У рамках Agroport West Lviv відбулися кілька дискусійних панелей та тематичних конференцій за участю українських та закордонних експертів.

Харків’яни були співорганізаторами Міжнародного форуму «Здоровий ґрунт – здорова нація» та дискусійної панелі «Птахівництво та кооперація «Схід-Захід».

За словами директора Департаменту агропромислового розвитку Олександра Нездюра, «Агропорт-2018» у Львові був зорієнтований на розвиток потенціалу дрібних та середніх виробників. 

«Постійна увага з боку держави до проблем дрібних виробників сприяє тому, щоб українські фермери використовували всі можливості для виходу зі своєю продукцією на ринки європейських країн. Президент України Петро Порошенко у своєму виступі на форумі особливо підкреслив, що держава має повернутися обличчям до фермера, бо фермер – це людина, яка годує Україну», - сказав Олександр Нездюр.

Нагадаємо, у Харкові «Агропорт-2018» проходитиме восени.

Довідка. «Агропорт» - щорічний масштабний захід з підтримки фермерства та сільгоспвиробників України та Східної Європи. Проходить з 2015 року за підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) і входить до календаря ООН. З 2016 року «Агропорт» об'єднав фермерів усієї України та проводиться у форматі «Захід - Схід». До програми заходу традиційно включено виставку техніки та технологій для фермерства, інвестиційну конференцію та серії семінарів, круглих столів і зустрічей бізнесу.

З моменту заснування форум проходить на майданчиках міжнародних аеропортів Харкова і Львова. З 2018 року Міжнародний форум з розвитку фермерства Agroport проходить у трьох містах  - Харків, Львів та Херсон.