Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Влітку на Харківщині планують оздоровити 228 тисяч дітей

Влітку на Харківщині планують оздоровити 228 тисяч дітей

Підготовку до оздоровчої кампанії 2018 року обговорили під час засідання обласної комісії з техногенної та екологічної безпеки 19 квітня.

Засідання пройшло під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера.

Він нагадав, що протягом останніх років наш регіон упевнено займає провідні позиції за підсумками літнього оздоровлення.

«Оздоровлення підростаючого покоління - одна з наших першочергових задач. Відпочинок дітей має бути якісним. Особлива увага - безпеці. Необхідно, щоб служби ДСНС провели усі необхідні перевірки, ніяких перешкод для цього бути не може. Головам РДА також необхідно докласти усіх зусиль для того, щоб створити якісні умови для перебування дітей у таборах», - наголосив Марк Беккер.

За даними, озвученими у ході наради начальником Управління у справах молоді і спорту ХОДА Віталієм Кириленком, під час оздоровчої кампанії 2018 року оздоровленням та відпочинком планується охопити 228 тисяч дітей (93% від загальної кількості дітей шкільного віку). З них 160 тисяч - соціально незахищених категорій.

У закладах оздоровлення та відпочинку, розташованих на території області, відпочинуть понад 86 тисяч дітей.

Загалом на Харківщині планують працювати 736 закладів оздоровлення та відпочинку: 28 літніх таборів, 694 табори з денним перебуванням, 13 таборів праці та відпочинку та одне наметове містечко.

Згідно з даними попереднього моніторингу, середня вартість путівки до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку області влітку 2018 року складе 5903 грн за 21 день, до санаторних закладів — 7245 грн за 21 день.

«Відкриття перших змін традиційно розпочнеться з 1 червня. Обласною державною адміністрацією, починаючи з травня, буде проводитися щотижневий моніторинг підготовки, відкриття та роботи закладів оздоровлення та відпочинку, здійснення заходів із забезпечення безпеки життя та здоров’я дітей у канікулярний період, - зазначив Віталій Кириленко. - Усі заклади оздоровлення та відпочинку в області, як і у попередні роки, розпочнуть свою роботу виключно за результатами погодження районних або міських комісій з перевірки стану готовності».