Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків вистояв завдяки управлінню та вашим людям. Евелін Фаркас

Харків вистояв завдяки управлінню та вашим людям. Евелін Фаркас

Старший науковий співробітник Атлантичної ради США, екс-заступник Міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії відзначила роль нашого регіону в боротьбі з російською агресією.

Евелін Фаркас бере участь у дискусії «Українська економіка, енергетична незалежність і безпека, перспективи інвестицій у Харківську область і партнерство між США та Україною», що організована Атлантичною радою США. Це перший в історії ради виїзний регіональний захід, і він проходить 17 квітня в Харкові.

У своїй промові експерт, екс-заступник Міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії приділила значну увагу питанням оборони та безпеки нашої країни й протидії російській агресії.

«Харків вистояв завдяки управлінню, завдяки вашим людям, які дуже швидко зрозуміли, що відбувалося, і взяли все під контроль, - зазначила Евелін Фаркас. - Я завжди згадувала це, приводила це як приклад того, як ви можете боротися з росіянами: якщо ви знаєте, що ви робите, і знаєте, з чим ви стикаєтеся. Люди тут дійсно дуже розумні».

Старший науковий співробітник Атлантичної ради США підкреслила, що те, що відбувається в Україні, стосується не тільки нашої країни, а й усього світу. І цим пояснюється те, що на підтримку нашої країни стала міжнародна спільнота. Вона також нагадала про внесок, який був зроблений Сполученими Штатами Америки в зміцнення безпеки й обороноздатності України.

«З 2014 року і до сьогодні ми профінансували понад мільярд доларів, щоб допомогти безпеці України, - навела дані Евелін Фаркас. - Ці кошти були спрямовані на тренування, на обладнання, на радари, на медичну допомогу. Це дуже важливий внесок у захист України».

Старший науковий співробітник Атлантичної ради США також повідомила, що підтримка України та інших країн світу, що зіткнулися з агресією, з боку США буде продовжена.

Більше фото