Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для проведення ЗНО з англійської мови в області облаштують 400 аудиторій

Для проведення ЗНО з англійської мови в області облаштують 400 аудиторій

Про нововведення в оцінюванні знань під час брифінгу 30 березня розповіли заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев та директор ХРЦОЯО Олександр Сидоренко.

Директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти відзначив, що суттєві зміни цього року стануться в проведенні ЗНО з іноземної мови.

«Уперше за 10 років нашої роботи в тестах з іноземної мови вводиться такий розділ, який називається «аудіювання». Це сприйняття тексту на слух. Процедура полягає в тому, що за допомогою відповідних пристроїв двічі озвучується текст, абітурієнту дається час на роздуми, після чого він повинен дати відповіді на питання», - розповів Олександр Сидоренко.

Задля забезпечення абсолютної рівності умов для всіх учасників ЗНО пункти тестування необхідно було облаштувати однаковою апаратурою.

«На останній сесії обласної ради були виділені кошти державної освітньої субвенції на забезпечення технічними засобами аудіювання. Ці кошти були спрямовані до бюджету міста Харків. Це дозволить обладнати приблизно 400 аудиторій у 27 закладах загальної середньої освіти», - повідомив Анатолій Бабічев.

Олександр Сидоренко відзначив, що всі пункти, де проводитиметься цього року ЗНО з іноземної мови, знаходяться в місті Харків.

Серед особливостей цьогорічного оцінювання знань директор ХРЦОЯО також відокремив проведення ЗНО для вступу до магістратури вишів.

«Весь набір слухачів магістерського курсу з правознавства по обох спеціальностях – право та міжнародне право - буде повністю здійснено нами за технологією ЗНО. Також за технологією ЗНО ми зробимо вступний іспит для магістрів усіх напрямків, крім педагогічних та медичних спеціальностей, для всіх без винятку вишів», - сказав Олександр Сидоренко.

Нагадаємо, в 2018 році кількість осіб, що зареєструвалися для проходження ЗНО на Харківщині, зросла на понад 5 тисяч.