Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мультфільми, створені харківськими дітьми, показали на білоруському ТБ

Мультфільми, створені харківськими дітьми, показали на білоруському ТБ

Нещодавно в передачі «Поўнае выданне навінаў» вийшов сюжет про школу мультиплікації «Пізнай місто», що діє при Харківській обласній бібліотеці для дітей.

Білоруським глядачам показали мультфільми «Маленька історія про Оленку, кота та велике місто» та «Харків: походження назви», створені та озвучені білоруською мовою харківськими дітлахами.

Сюжети мультфільмів були створені під час занять у школі мультиплікації. Це стало можливим завдяки перемозі Харківської обласної бібліотеки для дітей у міському конкурсі інвестиційних проектів у 2017 році.

«Метою проекту є сприяння всебічному розвитку, організація повноцінного дозвілля, а також соціально-психологічна реабілітація дітей, адже відвідувачі школи – це маленькі харків’яни з особливими потребами, - розповідають у бібліотеці. - Діти малюють та ліплять мультфільми, водночас пізнають своє місто й соціально адаптуються у суспільстві завдяки творчому спілкуванню. Мультфільми, створені українською мовою, переклали не лише білоруською, а й англійською мовами».