Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Лучники Харківщини впевнено перемогли на «Кубку Рубана»

Лучники Харківщини впевнено перемогли на «Кубку Рубана»

Ювілейний – десятий турнір - зібрав 155 спортсменів з восьми областей України.

З 8 по 11 лютого в харківській ШВСМ відбулись Х Всеукраїнські змагання «Кубок олімпійського чемпіона Віктора Рубана» зі стрільби з луку. Вони пройшли без харків’янина Віктора Рубана, бо в цей час разом зі збірною України він проходив останні тренування напередодні чемпіонату світу зі стрільби з лука в приміщенні, який з 13 по 19 лютого відбудеться в США.

Під час урочистої церемонії відкриття учасників зі стартом змагань від Харківської облдержадміністрації привітав головний спеціаліст Управління у справах молоді та спорту, куратор виду спорту Владислав Білий.

За традицією медалі на «Кубку Рубана» були розіграні в стрільбі з класичного лука серед дорослих та кадетів, а також в стрільбі з блочного лука.

У класичному луку харківські спортсмени зусиллями двох вікових категорій завоювали 8 золотих, 5 срібних та 8 бронзових нагород.

В особистих змаганнях серед чоловіків харків’яни залишили вдома усі нагороди. Переможцем став Олексій Дубік, який у фіналі з рахунком 6:2 здолав Леоніда Діканя. Третє місце посів Олександр Грекулов, який у «бронзовому фіналі» 6:2 переміг Валентина Куцого із Сумської області.

У чоловічих командних змаганнях команда ШВСМ (Олексій Дубік, Дмитро Ловчиков та Максим Колесник) у фіналі 6:0 перемогла іншу харківську команду «Спартак» (Артем Мелехов, Геворг Алексанян та Леонід Дікань). Третє місце посіла команда «Харків-1» (Ігор Гуліч, Микита Кравчук, Артем Ткач).

В особистих змаганнях серед жінок перемогу здобула харківська лучниця Катерина Дубровіна. У фіналі вона з рахунком 6:2 здолала Поліну Родіонову з Сумської області. Бронзову нагороду виборола ще одна харків’янка Римма Гарамова, яка в боротьбі за третє місце 6:0 також перемогла суперницю із Сумської області Євгенію Чибісову.

У командних жіночих змаганнях перемога була за «Харків-1», до складу якої увійшли Анастасія Волобуєва, Катерина Дубровіна та Дарина Павліченко. У фіналі харків’янки перемогли 6:0 команду «Київ-1». Третє місце посіла команда «Харків-2» (Римма Гарамова, Катерина Нестерова та Діана Пуль).

Впевнено в класичному луку виступили і харківські кадети, завоювавши усі медалі. В особистих змаганнях серед юнаків переміг Андрій Сергієнко, «срібло» здобув Олександр Федорченко, а «бронзу» – Артур Гарамов. В особистих змаганнях серед дівчат Валерія Оніщук посіла перше місце. Друге було за Іриною Третьяковою, а третє посіла Ганна Болібок.

У командних змаганнях серед кадетів харківські юнаки також розподілили між собою усі призові місця. Перемога була за командою «Харків-1» (Олег Гуліч, Тарас Трифанов, Андрій Сергієнко). Срібні медалі виборола команда ХДВУФК-2 (Павло Михайлець, Дмитро Ярмак, Ілля Москаленко), а бронзові – команда СДЮСШОР-1 (Денис Царегородцев, Михайло Баранов та Владислав Хорунжий)

У командних змаганнях серед дівчат перемога була за харківською командою СДЮСШОР-1 (Ірина Третьякова, Валерія Оніщук та Олександра Аристова). Друге місце посіла команда Києва, а третє вибороли харків’янки з команди ХДВУФК-2 (Вероніка Погорєлова, Маргарита Есман, Дарина Нерезенко).

У стрільбі з блочного лука харків’яни завоювали два комплекти нагород. Олена Борисенко, Юлія Курсіна та Ольга Лаптій перемогли в командних змаганнях. У фіналі харків’янки 225:224 здолали команду Києва.

Друга команда Харківської області, до складу якої увійшли Марина Сакара, Діана Мурашко та Віра Охотська, посіла третє місце. У «бронзовому фіналі» вони з рахунком 218:215 перемогли другу команду Києва.

А ось в особистих змаганнях з блочного лука серед жінок усі призові місця дісталися киянкам. Переможницею стала Ксенія Шкляр.

В особистих змаганнях серед чоловіків у блочному луку весь п’єдестал пошани був за харківськими спортсменами. Переможцем став Олександр Соколов, який у фіналі з рахунком 145:143 здолав Вадима Головка. Третє місце посів Юрій Дорошенко.

У командних змаганнях серед чоловіків харків’яни Микита Мильченко, Олександр Соколов та Вадим Головко посіли друге місце, поступившись у фіналі команді «Київ-1».

Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.