Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські тхеквондисти перемогли в Туреччині

Харківські тхеквондисти перемогли в Туреччині

Клубний чемпіонат Європи з олімпійського тхеквондо відбувся з 6 по 9 лютого.

Участь у змаганнях взяли тхеквондисти з усієї Європи в трьох вікових категоріях: кадети (2004-2006 р.н.), юніори (2001-2003 р.н.) та дорослі (старше 17 років). Україну представляли 12 команд загальною чисельністю близько 90 спортсменів.

Успішно харківські тхеквондисти виступили в змаганнях серед юніорів. Чемпіоном Європи в ваговій категорії до 59кг став Олександр Дзюба. Він стартував з розгромної перемоги 25:4 над суперником з Болгарії, потім не менш впевнено - 22:1 та 11:2 - переміг двох тхеквондистів з Туреччини, а в півфіналі з рахунком 18:11 здолав суперника з Болгарії. Фінальний бій проти представника Бельгії завершився перемогою харківського спортсмена з рахунком 28:8.

У змаганнях серед юніорок у вазі до 52кг «золото» чемпіонату виборола Віра Процвітаєва. На шляху до фіналу вона з рахунком 17:1 перемогла спортсменку з Італії, потім 20:0 розгромила суперницю з Казахстану. В півфіналі Віра здолала іспанську тхеквондистку, а у фіналі перемогла сербку Надю Росіч з рахунком 16:4.

Бронзовим призером чемпіонату Європи став Влас Чеша, який представляв клуб «Мотор-Січ». У ваговій категорії до 63кг Влас успішно дійшов до півфіналу, перемігши з рахунком 20:3 та 23:3 представників з Туреччини. Але вийти у фінал харків’янину завадив болгарський тхеквондист Теодор Здравков, який здолав Власа з рахунком 9:6 та в підсумку став срібним призером.

У змаганнях серед дорослих харківським тхеквондистам, на жаль, зійти на п’єдестал пошани не вдалося. Близькими до медалей були Василь Котяш та Костянтин Костеневич, які, поступившись у чвертьфіналах, посіли п’яті місця. Для Василя ці змагання стали дебютними у дорослому спорті. У ваговій категорії до 54кг серед чоловіків він переміг суперників з Казахстану і Бельгії, але в поєдинку за медаль у додатковому раунді за «золотий» бал поступився супернику з Німеччини, який у підсумку став бронзовим призером. Костянтин Костеневич у ваговій категорії до 74кг переміг двох суперників, у тому числі бронзового призера чемпіонату світу 2017 року Кайрата Сарімсакова з Казахстану. Але в чвертьфіналі поступився іншому казаху, який у підсумку здобув золоту нагороду.

Загалом на цьому чемпіонаті українські тхеквондисти спільними зусиллями завоювали 4 золоті, 3 срібні та 12 бронзових медалей. Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.