Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад тисячі жителів Харківщини отримали відшкодування «теплих» кредитів з обласного бюджету

Понад тисячі жителів Харківщини отримали відшкодування «теплих» кредитів з обласного бюджету

Відшкодування ставок за цими кредитами складе 2,7 млн грн.

Відповідні дані наведено в інформації про хід виконання Програми відшкодування відсотків за кредитами, отриманими населенням Харківської області на впровадження енергоощадних заходів на 2016 - 2020 роки, яку затвердили депутати облради 7 грудня.

«У реалізації програми з квітня по вересень взяли участь 1013 жителів області. Вони вже отримали відшкодування з обласного бюджету на загальну суму 219,6 тис. грн. Відшкодування населенню відбувається щомісячно. Загальна сума коштів відшкодування цим 1013 громадянам складе понад 2,7 млн грн», - навів дані заступник начальника Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Дмитро Тараненко.

Також під час сесії було прийнято зміни до Програми відшкодування відсотків, згідно з якими до участі в програмі долучилася Харківська філія державного банку ПАТ КБ «Приватбанк».  

«Це суттєво підвищить ефективність реалізації програми та надасть населенню області більш широкий вибір банків для отримання кредитів», - зауважив заступник начальника Управління ПЕК.

Раніше договори про співробітництво в рамках програми у 2017 році було підписано між Управлінням ПЕК ХОДА та АТ «Ощадбанк», ПАТ АБ «Укргазбанк» і ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» у м. Харкові.

Довідка. Програму відшкодування відсотків за кредитами, отриманими населенням Харківської області на впровадження енергоощадних заходів на 2016 - 2020 роки, було затверджено у грудні 2015 року.

Програмою передбачено відшкодування з обласного бюджету 15% від відсоткової ставки за отриманими населенням кредитами. Документ передбачає фінансування з обласного бюджету протягом 2016-2020 років у розмірі 29,3 млн грн.

Більше фото