Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському міському центрі зайнятості відбудеться ярмарок вакансій для людей з інвалідністю

У Харківському міському центрі зайнятості відбудеться ярмарок вакансій для людей з інвалідністю

Захід пройде напередодні Міжнародного дня осіб з інвалідністю - 1 грудня, з 10:00 до 12:00.

Під час ярмарку можливості працевлаштування для людей з інвалідністю представлять 16 підприємств, організацій та установ регіону.

«Підбір роботи відбуватиметься з урахуванням медичних показань особи, а також показань індивідуальної програми реабілітації. Для осіб, які не можуть відвідати ярмарок вакансій, під час заходу працюватиме Skype-зв’язок з роботодавцем», - пояснили фахівці Служби зайнятості.

За даними директора Харківського обласного центру зайнятості Володимира Міненка, наразі на Харківщині рівень зайнятості людей з інвалідністю складає 70%, що в 2,5 рази вище, ніж в середньому по Україні.

Щорічно за допомогою Служби зайнятості Харківщини роботу шукають понад 900 людей з інвалідністю. Близько 700 безробітних отримують її.

Щороку понад 200 безробітних із інвалідністю безкоштовно проходять професійне навчання, у тому числі й у Харківському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Найбільш затребуваними є курси ІТ-спрямування: розробка програмних продуктів, WEB-додатків, використання технологій обробки інформації.

Щомісячно Служба зайнятості Харківщини отримує до 10 пропозицій надомної роботи.

Крім цього, Служба зайнятості проводить для осіб з інвалідністю навчання за кількома бізнес-напрямками. Найпоширенішими є торгівля, сільське господарство, сфера послуг та побуту.

«Нині інноваційні технології сприяють професійній реалізації людей з інвалідністю», - наголошує Володимир Міненко. 

Харківський міський центр зайнятості розташований за адресою: м. Харків, вул. Шевченка, 137-А (ст. метро «Київська»).