Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У територіальному центрі на Ізюмщині відкрили соляну кімнату

У територіальному центрі на Ізюмщині відкрили соляну кімнату

З умовами, що створені в закладі системи соцзахисту, ознайомився в ході робочої поїздки до Ізюмського району перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.

Соляну кімнату відкрили у територіальному центрі соціального обслуговування у селі Оскіл (на території Оскільської об’єднаної територіальної громади). Марк Беккер взяв участь у заході з нагоди відкриття та побажав присутнім успіхів та міцного здоров’я, а також передав вітання від голови ХОДА Юлії Світличної.

«Глава ХОДА Юлія Світлична приділяє особливу увагу розвитку сільських територій, - сказав Марк Беккер. - Я впевнений, що соляна кімната підтримає ваше здоров’я. У цьому центрі створено всі умови для людей похилого віку, за якісними послугами не потрібно їхати до санаторіїв чи лікарень Харкова або Києва. Це дуже добре, що ви знаєте - що робити, як - і знаходите необхідні кошти, в тому числі й за допомоги обласної влади, щоб реалізувати ваші цілі та ідеї. Ми добре розуміємо, що миттєво зробити абсолютно все неможливо. Але завдяки процесу децентралізації, створення територіальних громад у вас будуть власні кошти на розвиток територій».

Як повідомила голова Ізюмської РДА Любов Шамрай, ветеранам та людям похилого віку територіальний центр надає низку послуг. У закладі є кімната для дозвілля, де мешканці села збираються на чаювання, спілкуються, читають, дивляться телевізор. Також у терцентрі можна отримати комплекс фізіопроцедур, зокрема, є масаж, прогрівання, ароматерапія, кисневі коктейлі тощо.

«Відкриття соляної кімнати – для нас подія дуже важлива. Відвідування закладу лікарі прописують при захворюваннях дихальної системи та ЛОР-органів. А, згідно з дослідженнями, саме ці захворювання сьогодні є найпоширенішими серед дорослих та дітей», - сказала Любов Шамрай.

За її інформацією, соляну кімнату відвідуватимуть не лише постійні гості терцентру – ветерани та люди похилого віку, але й школярі. Побудувати соляну кімнату вдалося завдяки перемозі в обласному конкурсі міні-проектів «Разом - у майбутнє». Вартість соляної кімнати складає 250 тисяч гривень. Кошти були виділені з районного та обласного бюджетів, 5% необхідної суми зібрала громада.

«Ми задоволені, що і держава, і обласна влада, і районне керівництво звертає на нас увагу. І хоча у населення зараз багато проблем, ми маємо все необхідне. Головне – увага. Ми вдячні, що наш терцентр модернізується і з кожним роком надає все більше послуг», - сказала місцева мешканка Тетяна Дотченко.