Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична привітала з професійним святом діячів культури Харківщини

Юлія Світлична привітала з професійним святом діячів культури Харківщини

Під час святкового заходу в ХНАТОБі керівник області також передала працівникам культури державні нагороди та відзнаки облдержадміністрації.

«Щиро вітаю з професійним святом усіх, хто поклав своє життя для того, щоб зберігати та надихати майбутнє нашої харківської культури, - звернулась до присутніх у залі Юлія Світлична. - Ви формуєте ландшафт культурного життя України. Примножуючи мистецьку складову сучасної української культури, інтегруєте її у світовий простір!».

Голова ХОДА відзначила, що керівництву області є про що звітувати перед громадою в питанні розвитку закладів культури.

«За останній час було здійснено 21 капітальний ремонт у закладах культури в області – ми проводимо цю роботу у віддалених районах. Окрему увагу приділяємо обласним театрам. Зберігаємо справжні перли Слобожанщини: завершили реконструкцію в музеї Іллі Рєпіна в Чугуєві, зберегли та повернули громаді будівлю художнього музею в Пархомівці. Будуємо велику залу обласної філармонії на 800 місць. У нас ще є над чим працювати. Будемо працювати разом з вами й надалі», - сказала Юлія Світлична.

Вона наголосила, що пишається тими харків’янами, яких нагородив державними нагородами Президент України Петро Порошенко. Шість таких нагород вона передала діячам культури Харківщини. Також керівник області вручила учасникам заходу почесні грамоти ХОДА та подяки голови облдержадміністрації.

З професійним святом діячів культури та мистецтв вітали культурною програмою: вони стали першими глядачами нової вистави театру опери та балету - опери «Шукачі перлів» Жоржа Бізе. Перед початком прем’єрного показу для гостей заспівала володарка гран-прі обласного етапу конкурсу «Яскраві діти України» Поліна Пісарцова.

Більше фото