Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тхеквондисти Харківщини – переможці Кубку та командного чемпіонату України

Тхеквондисти Харківщини – переможці Кубку та командного чемпіонату України

Змагання відбулись 10 та 11 листопада в Палаці спорту «Локомотив».

Кубок України серед дорослих зібрав понад 100 провідних спортсменів країни, а за його підсумками на рахунку господарів змагань - харківських тхеквондистів - були 2 золоті, 7 срібних та 9 бронзових нагород, а також перше місце в загальнокомандному заліку.

Переможцем Кубку серед чоловіків у ваговій категорії до 58кг став Ярослав Задніпряний. У фіналі харків’янин з рахунком 21:9 переміг Микиту Іванова з Миколаївської області.

У змаганнях серед жінок золоту медаль у вазі понад 78кг здобула Олена Бурчак. Харків’янка успішно дійшла до фіналу, де в додатковому раунді за «золотий бал» здолала свою землячку Єлизавету Лючкову.

Також срібними призерами Кубку України стали: Олександр Чугай (вагова категорія - до 54кг), Дмитро Карунік (вагова категорія - до 68кг), Роман Фалько (вагова категорія - до 74кг), Хачатур Погосян (вагова категорія - до 80кг) та Данило Ігнатій (вагова категорія - понад 87кг).

Бронзові медалі здобули: Ельвін Гамідов (вагова категорія - до 54кг), Іван Макушенко (вагова категорія - до 68кг), Богдан Доценко та Костянтин Костеневич (вагова категорія - до 74кг), Денис Вороновський (вагова категорія - до 80кг), Даніїл Фурманенко (вагова категорія - до 87кг), Максим Кременчуцький і Георгій Зібзібадзе (вагова категорія - понад 87кг) та Олена Давиденко (вагова категорія - до 73кг).

У командному заліку серед чоловіків харківські тхеквондисти посіли перше та друге місце. Третє було за командою Дніпропетровської області. Харківські жінки були третіми. Перше та друге місце між собою, відповідно, розділили команди Хмельницької та Дніпропетровської областей.

У загальнокомандному заліку Кубка України збірна Харківської області з результатом 928 очок стала першою. Друге місце посіла збірна Дніпропетровської області (448 очок), третє - команда Хмельницької області (422 очка).

За підсумками національного Кубка кращі вісім команд серед чоловіків та чотири - серед жінок - взяли участь у командному чемпіонаті України, де за перемоги також боролися спортсмени у віковій категорії «юніори» (2000-2002 років народження).

За підсумками чемпіонату харків’яни посіли три перших, одне друге та три третіх місця.

Перемогу в змаганнях серед чоловіків здобула команда «Харківська область-1», до складу якої увійшли Ярослав Задніпряний, Дмитро Карунік, Іван Макушенко, Роман Фалько, Денис Вороновський та Данило Ігнатій. У фіналі харків'яни здолали команду Дніпропетровської області.

Третє місце між собою розділили команди «Харківська область-3» та команда Одеської області.

У змаганнях серед жінок перемога також була на боці збірної Харківської області. У фіналі Сабіна Муслюмова, Анастасія Харченко, Олена Давиденко та Олена Бурчак здолали суперниць з Дніпропетровської області. Треті місця між собою розділили команди Хмельницької та Івано-Франківської області.

Перемогу в командному чемпіонаті України харків’яни здобули і в змаганнях серед юніорів. Команда «Харківська область-1», до складу якої увійшли Василь Котяш, Владислав Функіндорф, Артур Куліда, Артем Гайдар, Микита Мазур та Дмитро Маркін, у фіналі здолали команду Хмельницької області.

Треті місця між собою розділили команди «Харківська область-3» та «Донецька область-2».

У змаганнях серед юніорок харківські тхеквондистки посіли друге місце. У фіналі команда «Харківська область-1» в складі Анастасії Кузьміної, Ольги Процвітаєвої, Євгенії Жили, Ганни Плішань і Валерії Смирнової поступилася суперницям з Хмельницької області.

Третє місце в змаганнях серед юніорок було за командою «Харківська область-2».

Командний чемпіонат України підбив підсумок серії національних змагань з олімпійського тхеквондо, які проходили у Харкові, та зібрали близько 1500 спортсменів з усієї країни.