Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

65 мешканців області, хворих на катаракту, прооперують за кошти обласного бюджету

65 мешканців області, хворих на катаракту, прооперують за кошти обласного бюджету

На ці цілі у 2017 році з бюджету виділено 350 тис. грн.

Серед 65 мешканців районів області, яких прооперують за кошти обласного бюджету, - хворі пільгового контингенту: демобілізовані учасники антитерористичної операції, постраждалі внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, ветерани та діти війни.

Оперативне лікування буде проводитися на базі офтальмологічного відділення КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», починаючи з 13 листопада. Доставка хворих на лікування та до місця проживання здійснюватиметься за сприяння районних державних адміністрацій транспортом безпосередньо з районів у супроводі медичних працівників.

Як повідомили в Управлінні охорони здоров’я ХОДА, на даний момент уже закуплено необхідні витратні матеріали, у тому числі штучні кришталики виробництва компанії Bausch & Lomb Inc, США.

«Лікування катаракти проводиться тільки хірургічним методом. Сучасна хірургія катаракти - це використання складних мікрохірургічних ультразвукових приладів (факоемульсифікаторів), які працюють в умовах використання одноразових інструментів, витратних матеріалів та імплантації здебільшого гнучких штучних кришталиків. Тож забезпечення хворих штучними кришталиками та наборами витратних матеріалів є вкрай важливим для проведення хірургії катаракти на сучасному рівні», - розповіли в Управлінні.

Для забезпечення повноцінного офтальмологічного обстеження хворих в офтальмологічному відділенні КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» є найсучасніше діагностичне обладнання, яке дає можливість забезпечити точний розрахунок оптичної сили штучних кришталиків та передбачити можливі ускладнення. На базі лікарні функціонує сучасний офтальмологічний діагностичний центр.