Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкриється культурно-просвітницька виставка, присвячена Реформації

У Харкові відкриється культурно-просвітницька виставка, присвячена Реформації

Захід відбудеться 13 листопада о 17:00 в Художній галереї імені Генріха Семирадського (майдан Свободи, 6, Північний корпус ХНУ ім. В.Н. Каразіна).

Організаторами виставки «Here I stand – Мартін Лютер, Реформація та її наслідки» є Генеральне консульство Федеративної Республіки Німеччина в Україні та Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна. Відвідати експозицію можна буде протягом тижня.

Урочисте відкриття відбудеться за участю Генерального консула Федеративної Республіки Німеччина Вольфганга Мьоссінгера.

Захід пройде у рамках відзначення 500-річчя Реформації.

Виставку доповнить підбірка літератури та архівних матеріалів на тему Реформації, виставлена у приміщенні галереї.

У рамках виставки також відбудеться Міжнародна наукова конференція «Спадок Реформації: до 500-річчя 95 тез Мартіна Лютера та пам’яті Ю. Голубкіна (1941-2010)» 20 листопада на історичному факультеті Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.

Заходи відбуваються в рамках «Тижнів Німеччини в Україні 2017». Про інші події «Тижнів Німеччини в Україні» можна дізнатись на сайті www.deutsche-wochenukraine.com.

Акредитація та питання щодо заходів - за телефонами: (050) 420-75-95, (056) 756-89-64.

Довідка. У 2017 році світ відзначає 500-річчя Реформації – важливої події в історії Європи, яка стосувалася не лише релігії, але і привнесла зміни у різноманітні сфери суспільного життя, наслідки якої відчуваються і сьогодні. Аби зрозуміти суть подій та їх роль у становленні сучасного суспільства, треба заглибитись в історію: часи Реформації, освітні та наукові сторони тогочасного життя, економічні аспекти, вплив держави та церкви на життя, значення мови, ну і, нарешті, особистість самого Мартіна Лютера. Розібратись у цій темі й допоможе просвітницька виставка «HereIstand – Мартін Лютер, Реформація та її наслідки».