Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Збільшену пенсію отримали 736 тисяч пенсіонерів Харківщини

Збільшену пенсію отримали 736 тисяч пенсіонерів Харківщини

8 листопада заступник голови ХОДА Михайло Черняк взяв участь у засіданні колегії Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області.

Під час засідання було підбито підсумки роботи управління за 9 місяців поточного року. Одним з центральних питань стала реалізація в області пенсійної реформи.

Михайло Черняк відзначив, що керівництво області високо оцінює роботу управління, зокрема, це стосується і перерахунку пенсій мешканцям Харківщини.

«Зміни в країні сьогодні відбуваються дуже динамічно. Реалізується велика кількість реформ, мета яких - відновлення справедливості. Це і бюджетна реформа, і медична, і пенсійна. Але нам доводиться працювати у непростих умовах, коли законодавча база нерідко відстає від реформ. Ми дуже хвилювалися з приводу початку реалізації пенсійної реформи. Мова йде про велику кількість пенсіонерів - їх в області понад 800 тисяч, та про значні кошти - близько півмільярда гривень, - зауважив Михайло Черняк. - Це велике навантаження на співробітників Пенсійного фонду. Але вони спрацювали чітко та злагоджено. Ми вдячні їм за колосальну роботу».

За інформацією заступника начальника обласного управління Пенсійного фонду Тетяни Піпченко, на обліку в управліннях фонду області перебувають 857 тисяч одержувачів різних видів пенсій. За 9 місяців 2017 року загальна сума видатків на пенсійні виплати склала 13 млрд 682 млн грн.

«У результаті проведених відповідно до пенсійної реформи перерахунків пенсію підвищено 736 тисячам мешканців Харківської області. Середнє підвищення склало 624 грн. На даний момент середній розмір пенсії по області становить 2495 грн - проти 1771 за аналогійний період минулого року», - розповіла Тетяна Піпченко.