Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА затвердили 169 проектів, які в 2018 році може профінансувати ДФРР

У ХОДА затвердили 169 проектів, які в 2018 році може профінансувати ДФРР

27 жовтня в ХОДА відбулося засідання регіональної комісії, яка проводить попередній відбір програм і проектів для фінансування з ДФРР.

Як зазначив заступник голови ХОДА, голова регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися коштом Державного фонду регіонального розвитку, Євгеній Шахненко, з моменту попереднього засідання члени комісії провели оцінку 170 проектів на загальну суму 982,3 млн грн.

«Спочатку члени комісії оцінили проекти, далі була виведена середня оцінка, і в залежності від неї проекти зайняли своє місце в рейтинговому списку», - уточнив Євгеній Шахненко.

За даними заступника начальника Управління з питань розвитку транспортної інфраструктури, торгівлі та фінансових ресурсів - начальника відділу розвитку споживчого ринку Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Ольги Шамаєвої, було відібрано 169 проектів.

«Надалі все залежатиме від того, який обсяг коштів ДФРР буде затверджений у держбюджеті і, відповідно, розподілений для Харківської області. Після отримання даних ми будемо розуміти кількість проектів, які зможемо профінансувати і реалізувати в 2018 році», - зазначила Ольга Шамаєва.

Так, члени комісії затвердили оцінювальний лист проектів, які можуть бути реалізовані коштом ДФРР у 2018 році та пройшли попередній конкурсний відбір, а також загальний рейтинговий список проектів. Ця інформація буде підготовлена ​​для керівництва ХОДА та відправлена до Мінрегіону.

«Серед переможців - проекти від ОТГ (громади Ізюмського і Нововодолазького районів), школи, дитячі садки та спортивно-оздоровчі комплекси, - зазначив Євгеній Шахненко. - Згідно з нашим стратегічним завданням в області плануємо продовжувати реалізацію перехідних об'єктів, які реалізовувалися в 2017-му році. Наприклад, реконструкція Харківської обласної філармонії, на яку в цьому році спрямували понад 70 млн грн. Це і такі перехідні об'єкти, як два ФОКи - у Золочеві і Краснограді, які потрібно закінчити в наступному році, а також інші інфраструктурні об'єкти».